Кошнички с яйчен крем

Кошнички с яйчен крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За да приготвите яйчния крем смесете в купа брашното и 50 мл сметана. Бъркайте до пълното поемане на брашното. Сипете останалата сметана и захарта и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно.

Отделно сложете да се сгъстят в съд на котлона добре разбитите 6 жълтъка, като ги бъркате непрекъснато. Постепенно към тях след сгъстяването им добавете от останалия крем. Бъркайте енергично за още няколко минути, махнете от котлона и оставете леко да се охлади.

Смесете заедно яйчния крем, ванилията, 3 яйчни жълтъка, захарта и меда и разбъркайте до получаването на гладка смес.

Пригответе около 12 формички за мъфини, като ги намазните и загрейте фурната до 190 градуса. Срежете листовете бутер тестото на две и поставете половините една върху друга.

Започнете да навивате на руло откъм късия край листовете. Когато оформите дълго и стегнато руло, нарежете го на 12 парчета с дебелина около 1 см. Върху набрашнена повърхност започнете да притискате кръгчетата, така че да се получи кошничка с 10 см диаметър. Всяка кошничка внимателно притеснете към формите за мъфини.

В тях налейте от яйчния крем и сложете да се изпекат за около 40 минути в умерена и предварително загряна фурна. Готовите кошнички с яйчен крем се охлаждат за няколко минути и се ръсят с пудра захар.

Източник: gotvach.bg

Последни новини