Морковена торта с крема сирене

Морковена торта с крема сирене

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Смесете първите 5 сухи съставки за блата и ги разбъркайте. Смесете 2 с.л. от тази суха смес с орехите и стафидите, което ще помогне в последствие да се разпределят равномерно в сместа за блатовете.

Разбийте яйцата с двата вида захар до пухкав крем и добавете постепенно олиото, портокаловия сок и настърганата кората. Добавете началната суха смес към течнисте съставки и хомогенизирайте. След това объркайте с морковите и накрая със стафидите и орехите.

Разпределете сместа в намаслена форма, застлана с хартия за печене. Сложете морковения блат да се изпече в предваритлено загряна на 180 градуса фурна за около 60 минути, но следете и накрая проверете готовността с клечка.

Изпечения блат оставете да се охлади и го извадете върху решетка или скара, за да изстине напълно. След това се разрязва на 2 отделни блата.

За крема разбийте първо маслото до пухкавост. Добавете крема сиренето, портокаловата кора, доразбийте и постепенно добавяйте пудрата захар. Разбивайте, докато се получи гладък крем, но не прекалявайте с разбиването, за да не втечни кремът. Сложете крема за кратко в хладилник.

След това слепете блатовете с крема и отгоре намажете тортата с останалия крем. Направете подходяща украса и оставете тортата на хладно за няколко часа преди да поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини