Селска торта

Селска торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта на гладък и пухкав крем. Добавете яйцата едно по едни, като разбивате хубаво след всяко.

Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете на порции към сместа. Накрая добавете лимоновата кора, а по желание и 1-2 с.л. коняк или др. вид алкохол.

Разделете сместа на 2 части и разбъркайте едната с какаото. В подмазнена тава с диаметър около 20 см започнете да редувате лъжица от бялата смес и лъжица от кафявата - и така до изчерпване на количествата.

Целта е да се получи нещо като шахматна окраска. Пъхнете блата да се изпече в загряна на 180 градуса за около 35 минути или до суха клечка. Оставете го да изстине и го разделете на 2-3 отделни блата.

През това време настържете ябълките и ги задушете за 4-5 минути в олиото, а може и масло. Добавете захарта, подправките, 1/2 от кайсиевото сладко, разбъркайте за няколко минути и снемете от котлона.

Слепете блатовете с ябълковата плънка, като вторият блат намажете от долната му страна с кайсиевото сладко. По желание може леко да сиропирате блатовете със сок от компот. Отгоре направете украса от любимите си плодове.

Източник: gotvach.bg

Последни новини