Четирима ученици станаха полицаи за един ден

Полицейското управление в Кирково посрещна в понеделник четирима ученици по инициатива на фондация “ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ”. Полицаите за трета година са домакини на популярната проява “Мениджър за един ден, която се провежда в над 100 държави по целия свят.

Учениците, които влязоха в РУП-Кирково, са единадесетокласници от СОУ “Н.Й.Вапцаров” в село Бенковски, техен ръководител е учителката Милка Хашимова. Двете момчета Енес Байрям и Айхан Хасан са разпределени да изпълняват функции на инспектор от Детска педагогическа стая, а момичетата Каролина Рушанова и Петя Кехайова поемат като “полицейски инспектори” към участъка в село Бенковски. През целия ден децата  следиха работата на своите наставници и наблюдаваха как преминава един работен ден. Момчетата заедно с действащия инспектор от Детска педагогическа стая в полицейското управление пътуваха до село Чорбаджийско, за да доведат непълнолетно лице, което е свидетел по досъдебно производство.

Учениците проявиха изключително голям интерес към своята “работа” в полицията и може би някои от тях са избрали своята бъдеща професия. Всъщност това е и целта на акцията, която се организира под надслов  - “Да предадем опит, който да вдъхнови младите хора в Българи да им помогне да направят бъдещ успешен старт”.

20.03.2012 г.                                        Регионален пресцентър на МВР

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини