Валентин Захариев: Миньори от Горубсо получават по 4 бона заплата

До края на седмицата ще бъдат изплатени всички заплати

Има миньори в „ГОРУБСО-Мадан“, които са получавали по 4000 лв. Това заяви собственикът на рудника Валентин Захариев пред БТВ. Над 2000 лв. заплата имаха повече от половината от работниците. До края на седмицата всички неразплатени заплати ще бъдат изплатени, гарантира Захариев.

„ГОРУБСО - Мадан“ е на загуба и когато не е изпълнен плана при наличието на голяма криза не се чувствам виновен, че не съм изплатил заплати. Мадан три месеца подред изпълняват под 50% плана, мотивира се Захариев. Колкото и да сме финансово здрави, не може да дотирам това дружество. Смених мениджмънта през месец януари, февруари беше един сравнително добър месец и преди да излезем от кризата, работниците организираха своя протест, каза Захариев.

Май месец е изплатен на 60%, а до ноември всички заплати са напълно изплатени. Направили сме общежитие за работниците като на хотелски начала, похвали се Захариев. Той заяви, че са инвестирани 14 млн. лв в „ГОРУБСО-Мадан“, а в ОЦК Кърджали 95 млн. лв. ОЦК не работи от декември, отнеха лиценза за производство на олово и оттогава досега Кърджали беше обгазен 10 пъти.

Новини бг

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини