"Английските" шампиони: Лилия ги почна, Теодора ги довърши

Английските шампиони на езиковата

Как се става шампион на България? Лесно ако се вярва на възпитаниците на хасковската езикова гимназия "проф. д-р Асен Златаров“, които в петък станаха най-добри в страната по владеене на английски език. На националната викторина в София, организирана от българо-английската фондация "Дарби", нашите отвяха съпротивата на елитни гимназии с традиции от София, Варна, Габрово, Кюстендил и Карлово, които се бяха доказали като най-добри в областни и регионални състезания.

Не и пред 10-класниците от хасковското училище, които дори не им дадоха шанс за победата, печелейки 42 точки от 42 възможни. Категоричният триумф бе обяснен от шампионите просто: Първа стана Лилия/ Михалска/ и им взе акъла. Никой не успя да я стигне в темата презентация на висше учебно заведение от европейска страна. Накрая ги довърши Теодора Делчева с анализ на образователната система в ЕС. Тодор и Окан бяха също толкова безапелационни, а всички заедно спечелили максималния брой точки на езиковия тест.

Триумфалното лавиране из подводните камъни в езика на Шекспир, донесе на шампионите покана за двуседмичен семинар-обучение в учебно заведение от Англия. Децата ще заминат това лято, заедно с преподавателите които ги направиха победители-Красимира Кънева, Димитър Енчев и Вера Георгиева.

Успехът на форум от такъв ранг е най-голямото постижение на възпитаници на гимназията в последните няколко години.

Г.Христов

Окан, Тодор Теодора и Лилия. Първото място им подхожда
На награждаването в София
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини