Работници на Валентин Захариев в Пловдив също без заплати

Пловдивското предприятие на Валентин Захариев “Финтехмаш” дължи на работниците си 240 000 лева от август 2011 г. досега.

Захариев, който е и изпълнителен директор на бившия завод “Антон Иванов”, има и предишни задължения за трудови възнаграждения на около 100-те служители, съобщава в. "Марица".

Сумата от общите дългове към работниците обаче не бе посочена от Инспекцията по труда. Днес инспекцията ще връчи предписание на ръководството, с което ще поиска до края на месеца работниците да получат всички дължими остатъци от заплатите си.

В предприятието за инструментална екипировка и селскостопански машини от доста време не са плащали заплатите на 100 процента. Персоналът е получавал от 50 до 80 на сто от договорените възнаграждения.

Инспекцията по труда изготвя и акт за констатирани нарушения, който трябва да бъде връчен на Валентин Захариев. Наказателното постановление, което ще се изготви по-късно, ще определи размера на санкцията, който може да е от 1500 до 15 000 лева.

Проблем със заплатите има и в другите две предприятия на Валентин Захариев - ОЦК-Кърджали и Горубсо Мадан. Заради непреведените дължими суми държавата стартира процедура по отнемане на концесията на Захариев за Горубсо.

plovdiv.dir.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини