Металурзи готвят линч на Захариев

Работници от ОЦК готвят саморазправа със собственика Валентин Захариев. Металурзи ловджии стягали пушки за да го гръмнат заради неизплатени заплати. Няма какво да ядем, децата ни са гладни, спират ни електричеството, не можем да си плащаме кредитите.Това заявиха пред областния управител Иванка Таушанова разгневени работници. Срещата се състоя в областна администрация, където губернаторът покани събралите се на протест пред Белия кораб металурзи.

 Лидерът на КТ”Подкрепа” в Завода Ани Георгиев каза, че металурзите виждат в областния управител, човек който подкрепя техните искания. Работник поиска Иванка Таушанова да съдейства за законови промени и заводът да бъде даден на металурзите, като така бъдат изплатени задълженията

Аз съм с вас. Работя за среща на премиера със собственика на ОЦК. Трябва обаче да си потърсите правата в съда. Захариев е от хората които извършиха грабителската приватизация по времето на Иван Костов, каза Таушанова. Тя опроверга всички изявления на Захариев, че е взел 4 милиона лева от банка за да плати заплатите. Лично изпълнителната директорка на ОЦК Славея Стоянова я информирала, че пари няма.

 При срещата стана ясно, че за последните две години Инспекцията по труда е глобявала ръководството на завода над 100 пъти. Захариев обаче обжалвал пред Районния и Административния съд. Дължали глоби в размер на 102 000 лева, но платили една 70 000 лева. Изводът бе че на Захариев му е по изгодно да плаща глоби, отколкото заплати.

Таушанова съобщи също, че държи в течение социалния министър Тотьо Младенов. Сезирана е прокуратурата и икономическа полиция за нерегламентирано изнасяне на суровина от завода.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини