Подновяват строителството на парк „Арпезос-Север”

Строителството на парк „Арпезос-Север” ще се възстанови тези дни,тъй като метереологичните условия са подходящи.Необходимо е температурите в пет последователни дни да надвишават 5 градуса за да може отново да се работи,поясни пред журналисти кметът на Кърджали Хасан Азис.Той каза,че ако се започне веднага работа паркът ще бъде завършен за 24 май.

Строителството на парк „Арпезос –Север” започна през февруари 2011 г..  Срокът за изграждането- 21 октомври 2011 г . ще бъде спазен. Това е не само Деня на Кърджали , но и моя рожден ден. Това заяви тогава шефът на консорциума-изпълнител Ти Ви Би Тодор Бояджиев.Това обаче не се случи.Работата по парка бе замразена.

 Ще припомним, че фирмата спечели национален търг, обявен от община Кърджали  за изграждането на най-големия парк, строен в страната през последните 20 години. Той ще е с площ от 250 дка.Финансирането на проекта е по оперативна програма „Регионално развитие”. Средствата отпуснати за обекта са 8 700 000 лева. За първия етап, който обхвана площ от 64 дка са предвидени разходвани 5 950 000 лева. За тази сума се ангажира да строи димитровградския консорциум.

  Работим по този проект от 6 години. Ние бяхме единствената община в страната ,която имаше готова техническа документация и го спечелихме в сериозна конкуренция с 86 общини, подчерта при подписването на договора с изпълнителя кметът Хасан Азис. Конкурсът бе прозрачен. Присъстваха представители на обществеността  ,неправителствените организации, журналисти. Това е проект,който е за всички граждани и удовлетворява техните мечти, каза още градоначалникът .

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини