29 °C

Отец Петър:Кърджали не е кьор сокак,а газификацията не е кьор фишек

Кметът на Кърджали Хасан Азис и  председателя на Съвета на директорите на „Сити газ” Александър Кожухаров направиха днес първа копка на газификацията на Кърджали. Церемонията се състоя до колеото на автогарата в близост до хипермаркета „Билла”. На него присъстваха народния представител Неджми Али,председателят на общинския съвет Раиф Мустафа, омбудсманът Хакиф Емин,,енорийския свещеник отец Петър, районният мюфтия Бейхан Мехмед,общински съветници,бизнесмени.

 Първата копка поставя началото на изграждането на първия етап на газификацията на града. Първоначално ще се създаде газохранилище при село Седловина, което ще се захранва от цистерни. От там газопровод с дължина десет километра ще пресече града.От него ще се снабдяват големите потребители. На втори етап ще се газифицират и жилищата на кърджалийци.

 Днес е важен ден за развитието на Кърджали. Очакваме икономически възход, затова положихме усилия газификацията да стане факт. Това е поредното обещание, което съм дал и което се реализира, каза в словото си кметът Хасан Азис. Той подчерта, че с газификацията разходите на потребителите за енергия ще се намалят с 40 на сто. Този проект е част от европейското лице на Кърджали, каза още градоначалника.

Народния представител Неджми Али отбеляза , че е голямо постижение в условията на криза да се прави такава голяма инвестиция. Това е част от предизборната платформа на кмета Хасан Азис. ДПС доказва, че е последователна в изпълнението на своите ангажименти, както в национален ,така и в регионален план, подчерта депутатът. Според него това което се прави цели кърджалийския регион да бъде сред тези с най-висок темп на развитие.

  Александър Кожухаров посочи, че се поставя началото на интересен инфраструктурен обект, който ще даде шанс за развитие на града. Имаме пълната подкрепа на общинското ръководство ,отбеляза Кожухаров.

  Отец Петър натърти, че Кърджали не е кьор сокак и казаното не е кьор фишек. Той благослови начинанието. Същото направи и районния мюфтия Бейхан Мехмед.

 Хасан Азис и Александър Кожухаров прерязаха лентата. Кметът не пропусна да се качи на багера и да направи първата копка.

Георги Кулов

Неджми Али

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини