Отец Петър:Кърджали не е кьор сокак,а газификацията не е кьор фишек

Кметът на Кърджали Хасан Азис и  председателя на Съвета на директорите на „Сити газ” Александър Кожухаров направиха днес първа копка на газификацията на Кърджали. Церемонията се състоя до колеото на автогарата в близост до хипермаркета „Билла”. На него присъстваха народния представител Неджми Али,председателят на общинския съвет Раиф Мустафа, омбудсманът Хакиф Емин,,енорийския свещеник отец Петър, районният мюфтия Бейхан Мехмед,общински съветници,бизнесмени.

 Първата копка поставя началото на изграждането на първия етап на газификацията на града. Първоначално ще се създаде газохранилище при село Седловина, което ще се захранва от цистерни. От там газопровод с дължина десет километра ще пресече града.От него ще се снабдяват големите потребители. На втори етап ще се газифицират и жилищата на кърджалийци.

 Днес е важен ден за развитието на Кърджали. Очакваме икономически възход, затова положихме усилия газификацията да стане факт. Това е поредното обещание, което съм дал и което се реализира, каза в словото си кметът Хасан Азис. Той подчерта, че с газификацията разходите на потребителите за енергия ще се намалят с 40 на сто. Този проект е част от европейското лице на Кърджали, каза още градоначалника.

Народния представител Неджми Али отбеляза , че е голямо постижение в условията на криза да се прави такава голяма инвестиция. Това е част от предизборната платформа на кмета Хасан Азис. ДПС доказва, че е последователна в изпълнението на своите ангажименти, както в национален ,така и в регионален план, подчерта депутатът. Според него това което се прави цели кърджалийския регион да бъде сред тези с най-висок темп на развитие.

  Александър Кожухаров посочи, че се поставя началото на интересен инфраструктурен обект, който ще даде шанс за развитие на града. Имаме пълната подкрепа на общинското ръководство ,отбеляза Кожухаров.

  Отец Петър натърти, че Кърджали не е кьор сокак и казаното не е кьор фишек. Той благослови начинанието. Същото направи и районния мюфтия Бейхан Мехмед.

 Хасан Азис и Александър Кожухаров прерязаха лентата. Кметът не пропусна да се качи на багера и да направи първата копка.

Георги Кулов

Неджми Али

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини