Гримьорка: Искрящо оранжево и зелено за артистични абитуриентки

Жанета Милева

Във вълнуващата подготовка за абитуриентските балове потърсихме професионален гримьор, който откровено да разкрие най-честите грешки в избора на макиажа за Голямата нощ. Жанета Милева е родена в Бургас, но от пет години е щастливо омъжена в Хасково. Завършила е художествено училище в морския град.

Тя спечели първо място за вечерен грим при връчването на Четвъртите годишни награди на списание Coiffure Beauty. Талантливата гримьорка взе първо място и на Италианския фестивал на красотата в Пловдив през март. Негови организатори са Сдружението на фризьорите в България и Christian of Roma Group. През септември миналата година на конкурса на същия фестивал тя се класира на трето място.

Позната е и със серията екстравагантни партита, в които представя артистичен грим и боди арт. Гримира за ревюта манекенки от модна агенция „Визаж“.



Жанета Милева, професионален гримьор



- Предстоят абитуриентски балове. Какви са актуалните тенденции в грима?

- Тенденциите се менят всеки сезон. Но Хасково ги следва. И тази година гримът за баловете няма да се различава от този на миналогодишните абитуриентки.

Аз може да имам друго виждане, но клиентът е този, които казва какво точно иска. Има момичета, които си избират опушен грим. Те искат да изглеждат по точно определен начин и модата в грима не ги интересува.

Актуалните тенденции се определят от световноизвестни гримьори, които живеят в друга реалност и там всеки сезон има нови неща.Добрите български гримьори гледат и се учат от тях. Бони, Кирил Чолаков и Джули са много успешни, те работят за попфолка.Слав, Светлана Арсова, Даниела Арабаджиева гримират за ревюта. В Хасково е популярен грима на фолк звездите.По време на баловете пак ще шестват силните гримове-лилаво, черно, сиво, синьо.

- Какво налагат световните гримьори този сезон?

-Абсолютно чиста красота. Грим, сложен по такъв начин, че да не личи. Най-добрият е този, които се нанася според чертите на лицето. Да сложиш минимално количество грим на точното място и да постигнеш максимален ефект. Лицето да е красиво, но да не личи, че е използван грим. Това е чистата красота. И фолк звездите вече се гримират по този начин, загърбиха тежкия макиаж. Виждам го в последните им клипове.

Ако абитуриентките искат да следват модните тенденциите, тогава трябва да заложат на по-изчистения грим. Цветовете на монохромни, естествени, земни. Кафяво, медно, зелено. Един цвят минава през различни нюанси. За по-артистични визии добра комбинация е искрящо оранжево и зелено или бонбонено синьо и розово. Няма тежки и дълги мигли.Те са също са леки, обрани. Зимата устните бяха потънали, използваха се повече гланцове. Хит е розовото, червилата не са ярки, а стоят естествено.

Гримът трябва да е съобразен с роклята. На червена рокля не може да сложиш лилаво червило. Не може да си със златна рокля, а гримът ти да е сребрист. Трябва да бъдат в една гама.

- Най-фрапиращите гафове в грима на абитуриентките?

- В желанието си да бъдат по-тъмни те избират фон дьо тен четири пъти по-тъмен от цвета на кожата им. Взимат най-тъмния цвят и така правят лицето си маска.

По себе си знам, че понякога виждаш всичко наоколо, но си сляп за това, което не е ок в теб. Виждала съм как ружът тръгва от слепоочията, за да си направи по-дълго лицето. Гледат в списанията как са гримирани моделите и се опитват да го докарат. Но не знаят, че за да се постигне ефектът от снимката са нанесени 3-4 нюанса фон дьо тен, не става само с руж. С молив за очи могат да се направят много грешки. Избират се мазен молив за очи и когато започват да мигат , правят ужасна линия на клепача. Това се избягва, когато моливът се покрие с черни сенки.

- Умеят ли младите момичета да се гримират?

По-важното е, че искат да са гримирани и красиви. Няма значение дали следват модата, важното е да се чувстват добре. Според мен, най-красивите жени са онези, които са естествени. За тях не е важно да е гримирана и да е с прическа. Те се чувства ок отвътре. Носят тази енергия и излъчване. Младите момичета не са толкова уверени в себе си и искат да го докарат от грима. Има такива, които не отиват до магазина без да сложат фон дьо тен и спирала.

Всяко лице е различно. Има такива, които са истинско предизвикателство за гримьора, който пък иска да направи лицето съвършено. Ако лицето е по-дълго ще прибереш челото и брадичката, ще сечеш скулата. Всичко зависи от формите.Имала съм клиентка с кръгло лице, кръгли очи, устните не стават. Какво правиш, за да го промениш този човек?! Всичко необходимо.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини