Общината иска данъци за 5 години назад. Преглед на регионалния печат

"Данъчното върна с 5 години назад 100 с балканчета и зазки", чело на "Новинар юг". С нов програмен продукт в хасковското данъчно вече излизат стари задължения на хасковлии-до 5 години назад. Те са за спряно от движение МПС, но не и бракувано пред КАТ според законовите изисквания. При такова бракуване , се плаща задължителна екотакса от 80 лв. Заради тази такса, хората са си спирали от движение колите, но не са ги бракували и затова върху тях продължава да се начислява данък. Това е измислено със законова поправка от 2007-ма година. Новопридобития софтуер на данъчното вече хваща тези стари задължения, начислени на базата на тази законодателна промяна. За 5-те години до 2012-та година, някои хасковлии дължат на местната хазна до 600 лв с натрупаните лихви. Сега данъчното си ги иска.

Това е същото данъчно, чийто програмни продукти подават сгрешени банкови сметки на данъкоплатците и парите им отиват в частни сметки на физически лица. Сега си иска още пари със задна дата за нещо, което вече не е в експлоатация. Следващата стъпка е да поискат данък и от умрял, защото вероятно не си е платил издаването на смъртен акт от общината.

"ВАС, окончателно: Вилата на Баневи е незаконна". Двуетажната вила на фамилия Баневи в село Спахиево е незаконна и трябва да бъде съборена. Ведно с 750 метров дувар, тенис корт и всичко което е в имота. Това е решението на Върховният административен съд, което е окончателно и не подлежи на обжалване. Въпреки всичко има процедурни хватки които могат да изпратят казуса на ново дело, този път пред 5-членен състав на върховния съд.

В нашия съд има най-вече хватки. Някои от тях-процедурни.

"12 от Бисер си избраха новите къщи" 12 души от удавеното село си избраха модел на типови жилища. Проектите са изготвени безвъзмездно от старозагорска проектанска фирма "Респект 93"

"Всеки втори шофьор-нарушител". Акция "Колан" установи, че половината от шофьорите карат без колан. Като че  ли не си го знаехме.

"Обществен съвет ще контролира как се харчат училищните пари" Думите са на шефа на Просветата в Хасково Иван Панайотов, който е един от авторите на новия закон за училищното образование. Това с обществените съвети е начин да се проконтролират малко директорите, които получиха огромна власт с делегираните бюджети. Разполагайки с правомощия и финанси, началникът на едно школо практически е недосегаем и несменяем. Интервюто с Панайотов на страница 6-та.

"Хасковлия удари 10 бона с 50 стотинки". Хасковлията познал 14 поредни мача от 11 футболни първенства на континента. Такова предсказание звучи по внушително и от календара на Маите. Печелившия фиш е пуснат в букмейкърски пункт на ул. Стара Планина.

"Бавят заплатите в хасковсикя тубдиспансер" чело на "Хасковска Марица". В диспансера сее оплакват от хронична липса на пари. Заради това, двете отделения в лечебното заведение са слети в едно. Парите, освен че са малко, идват и със закъснение. Сега обаче ще има глътка въздух, защото Здравната каса завишила месечния бюджет със 7 500 лв.

"Турски бос купувал ФК Свиленград 1921, дрън дрън". Уникалното заглавие съобщава че НЯМА интерес от турски футболен бос да купи общинския футболен отбор на Свиленград. Така говорили някой, непосочени в статията хора и сайтове. Обаче такова нещо нямало.

Предлагаме и друга новина: Барселона НЯМА да купува хасковски футболисти от разформирования преди две години отбор, както говорели някои. Пеп Гуардиола НЯМА да ползва съветите на съветника Митко Ламбов, макар последния да разбира много от футбол. Хасковлии НЯМА да участват в новата ракетно космическа програма на НАСА. В Хасково НЯМА да има Мол или Кино в следващите 5 години. Това последното не беше смешно. Но новини има, така че вестниците да не се оплакват. Нищо че са Дрън Дрън.

И още новини с главно Н: Израелци смятат да инвестират 10 млн долара в Хасково. Бизнесмени от Тел Авив хвърлили око на бившата Млада Гвардия. Ще разкриват 500 работни местта, можело и 1000. Бизнесът щял да бъде в производство на технологични линии за хляб. Те щели да бъдат изнасяни за Азърбейджан, Казахстан и други екзотични дестинации от бившия СССР. Няма посочени имена на някои от израелските бизнесмени, нито на някой от анонсираните им български партньори.

"Разпитват отново жертва на изнасилвач" водещо на крими страницата. Жертвата на лудия изнасилвач Теньо "Лудия" отново е призована в съда, за още едно словесно изнасилване. За втори път тя ще отговаря на въпроси свързани с гнусното посегателство върху нея през май миналата година.

Това бе по-интересното от днешната преса накратко.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини