Викат изнасилена за повторен разпит в съда

Теньо Лудия в съда

Изнасилена 26-годишна димитровградчанка трябва да се яви за преразпит за следващото заседание по делото за отвличане и изнасилване, в което подсъдим е Теньо Стоилов, известен като Лудия. Това реши днес хасковският окръжен съд, който проведе поредното безрезултатно заседание. Процесът бе отложен за 6 април.

Теньо Лудия застава пред Темида заради случай от 3 май миналата година, когато младата жена бе отвлечена от автобусна спирка в Димитровград и по-късно изнасилена в покрайнините на града.

Преразпитът й се налага заради противоречия в показанията на свидетелите и нейните, обясниха адвокатите. Според защитата никой от очевидците не е забелязал девойката да е бутана насила в тъмносиньото Рено, шофирано от Теньо.

За следващото заседание съдът поиска и непредставената досега справка, изготвена от свидетеля Румен Гаргов, който е бил на спирката и записвал номерата на всички превозни средства, спиращи там. Това му било възложено от общинското предприятие за организация на транспорта. Ако не бъдат представени навреме исканите документи, общината ще бъде глобена по закона за съдебната власт, напомниха магистратите.

Теньо Лудия има богато съдебно минало – 11 присъди, две от които за изнасилване, а едната от тях – с блудство. Първата му присъда за сексуално посегателство е от година и половина, а другата – две години. Те са излежани в затвор.

Ако бъде признат за виновен в сегашния процес, Теньо Лудия може да получи сурова присъда – до 20 години или дори доживотен затвор.

Тодор Кръшков

Свидетелят Валентин Лозев бе единственият, разпитан днес

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини