25 °C

Мухарем Мухарем:Трябва да има приемственост в ДПС

Мухарем Мухарем е роден в Кърджали през 1978 г.Завършва строителство и архитектура в строителния техникум.Дипломира се като магистър в Тракийския университет в Стара Загора като специалист по устойчиво регионално развитие.Семеен.

Членува в ДПС повече от десет години.Член е на досегашния общински съвет,като районен отговорник на Рани лист.Втори мандат кмет на Повет.

-Г-н Мухарем,какво наложи избора Ви за временен председател на Общинския съвет на ДПС в Кърджали?

-Доскорошен председател на Общинския съвет на ДПС в Кърджали бе г-н Хасан Азис.Централният съвет на ДПС взе решение ,кметове на общини да не съвместяват функции на партийни лидери по места.Съчетаваше се много власт на едно място.Бях предложен лично от лидера на партията г-н Ахмед Доган.Централното оперативно бюро ме определи за председател на общинската организация в Кърджали до провеждането на редовна отчетно-изборна конференция,което трябва да стане до края на юни.

-Изтече информация,че се подменя цялото ръководство на общинската организация.Кое налага това действие?

-Информацията,която изтече в някои медии е вярна.Има решение на централата на партията за разпускане на досегашния общински съвет.Желаните промени в работата на общинското ръководство не се случиха.Затова се реши и бе определено ръководство от 11 души ,начело с мен,което да подготви общинския форум.В новото ръководство има баланс между ветерани на партията, хора от зрялото поколение и младежки лидери. Сред тези, които влизат са кметът Хасан Азис,председателят на общинския съвет Раиф Мустафа,бившият градоначалник Расим Муса,областния председател на младежката организация Ахмед Хабиб,общинския младежки лидер Байрам Байрам,общински съветници.

-Смятат Ви за твърде млад,за да бъдете общински лидер,какво ще направите за да стабилизирате организацията?

-Аз съм на 34 години.В нашата партия има достатъчно хора,които са се доказали и по-млади от мен.Хубаво е че централата дава път на хората от моето поколение.Ще припомня,че и по-млади от мен кадри са ставали и депутати и кметове на общини.Според мен определянето ми за общински лидер цели вливането на свежа кръв в ръководството на общинската партийна организация, прокарването на така необходимата ни приемственост в поколенията. В единадесетчленното ръководства има хора от различни генерации.По- младите ще се опираме на техния политически опит.

  Основната ни задача е да укрепим партийната организация,да работим за нейното единство.В същото време ще утвърждаваме демократични принципи на управление.Ние трябва да бъдем като един голям симфоничен оркестър.Да звучим полифонично,но не фалшиво.Общинската организация на ДПС в Кърджали е най-голямата партийна структура в сравнение с тези на другите политически формации.Тя трябва да е в час с темите на деня и да ги поставя на общественото внимание.

-Смятате ли да се кандидатирате за председател на общинската организация на предстоящата конференция?

-Смятам да се кандидатирам.Имам един вид поръчение от лидера на партията.Надявам се да оправдая доверието.Аз съм втори мандат кмет на село Повет,бил съм член на общинския съвет,като отговорник за район Рани лист.

-Ако бъдете избран за лидер,какво е първото нещо ,което ще направите?

-Аз знам че имам едно предимство-младостта т.е зареден съм с енергия.Много важни фактори за ръководенето на общинската организация  са опита и мъдростта.Затова първата ми работа ще бъде учредяването на съвет на старейшините.За съжаление през последните години много от учредителите на партията,видни интелектуалци,бизнесмени останаха изолирани от политиката ,която правим.Ние губим връзката с тях.Не всички заслужили могат да влязат в новото общинско ръководство,но трябва да бъдат привлечени широк кръг от наши съмишленици.Така политиката на ДПС в община Кърджали ще бъде по зряла и по близка до хората.

-Очаква се да туширате напрежението в партийната организация.Има наказани дейци.Защо се стигна до тук?

-Проблемите в организацията започнаха,когато преди изборите се взе решение за издигането на единна кандидатура,което целеше да няма други номинации за кмет освен една.Това противоречеше на указанията на партийната централа и на практиката в останалите общини в страната.Получи се така,че няколко души се опитаха да говорят от името на цялата партийна организация.Опитите на централното ръководство да възстанови вътрешнопартийната демокрация срещнаха техния отпор.Затова се стигна и до техните наказания.С изключване за срок от три месеца и забрана една година да заемат ръководни длъжности са наказани четирима души.С порицание са санкционирани двама.

  Сред тях за съжаление има такива,които изнесоха истинска битка срещу опонентите си в медиите.Те се опитаха да изкарат на показ”мръсното бельо”,представяйки се за спасители на организацията.Създаде се впечатление,че има дълбоки и непреодолими противоречия в общинската организация.Всяка организация име вътрешнопартиен дебат.При нас той ще се запази и в бъдеще.Затова държим да няма еднолично управление.Да има повече водещи фигури-председател на общинския съвет,кмет,председател на местния парламент.

  Смятам,че наложените наказания ще подействат отрезвяващо.Тези съпартийци имат своя принос за партията,който никой не може да оспори.

-Можем ли да очакваме,че работата на новото ръководство ще бъде поставена на демократични начала?

-Напълно.Първото нещо което ще направим е да създадем условия за издигането на повече кандидатури за общински лидер.Също така ще поощряваме наказаните ни съпартийци да се върнат отново в организацията.Не искаме никой да се чувства излишен или несправедливо изолиран.Клиентелизмът сред определени членове на партията трябва да спре.Идеите ни трябва да са водещи.Затова хората ни вярват и гласуват за нас.

Въпросите зададе:Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работите упорито и самоуверено, и това започва да дава резултати. Стремете се да следвате плановете си, за да останете доволни от себе си. Настроени сте приятелски към околните и можете да разчитате на тяхната взаимност. И така ще бъде всеки път, когато поддържате такава линия на поведение.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден обещава да бъде приятен за повечето Близнаци. Ако отрано разпределите делата си, ще останете удовлетворени от свършеното. В добра форма сте и засега не чувствате нужда от почивка, но не се претоварвайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Водени от прагматични мисли и действия ще намерите правилното решение на наболял проблем. Споделяте опита си с околните и това повишава авторитета ви. С привлекателна личност, която споделя вашите интереси ще задълбочите отношенията си. Не се колебайте да покажете чувствата си. Други ще се насочат към повишаване на квалификацията си.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще мине в спокойна обстановка, заобиколени от любимите си хора. Имате възможност да свършите полезна работа по дома си, а също и изостанали професионални дела. Можете да градите планове и за предстоящите ви начинания. Денят е подходящ за това, както и за по-весели събития.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви срещи с хора от различни сфери на дейност. Това ще ви даде възможност да се запознаете с идеи, които бихте могли да използвате и в своята работа. Близък приятел ще има нужда от помощта ви за разрешаването на личен въпрос. Личният ви опит е нещо, на което винаги можете да се осланяте.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Светски изяви за някои от вас. Хората на изкуството ще покажат част от работата си пред широката публика и ще се насладят на всеобщо одобрение. Ще изпитате желание за развлечения и удоволствия. Това е чудесно, стига да не наранявате някого с поведението си.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако за други денят е за почивка, за вас той е работен. Къде с желание, къде по-малко, но ще си наложите воля, за да приключите започнатото през седмицата. Бъдещите ви планове ще се толерират от човека, който ви интересува и поне този въпрос ще отпадне като проблем. Предприемчивостта ви е впечатляваща.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работни проекти и други бизнес-обвързаности ще ангажират повече от времето ви днес. Сроковете и договореностите ви задължават да не отстъпвате от думата си, но възнагражденията - морални и финансови няма да се забавят. Не допускайте умората да потисне радостта ви от тях, намерете време и за себе си.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете внимателни с емоциите днес. Това може да попречи в осъществяването на плановете, които имате. Срещате се с различни хора и от разговорите с тях ще станете по-уверени относно настоящата си заетост. Обърнете по-голямо внимание на интимния си партньор, особено, ако сте правили грешки напоследък.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стараете се да помогнете на ваш близък и правите всичко, което е по силите ви. Остава и той да прояви същата инициативност. Близостта на привлекателна за вас личност ви прави разсеяни. Открива ви се много добра възможност да скъсите дистанцията и да постигнете желаната близост. Просто не се колебайте и действайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Силното ви присъствие в живота на много хора ви превръща в лидери, съзнавате или не това. Напрежението е неделима част от ежедневието ви, но вие сте силни и ще се справите. Избягвайте спорове и конфликти, не разваляйте деня си с излишни главоболия. Позволете на любовта да се погрижи за вас, в лицето на специален човек.
24 юни 2021
Последни новини