Започва изборна кампания в ДПС,Мухарем се изправя срещу Чобан

На 5 март започват събранията на местните съвети на ДПС в Кърджалийска област ,които трябва да излъчат делегати за общинските отчетно-изборни конференции.Очаква се кампанията да обхване цялата страна,тъй като Движението има структури в почти всички общини. Решението е взето вчера на заседанието на Централното оперативно бюро /ЦОБ/ в столицата. До края на месец май трябва да приключат събранията на местните съвети в цялата страна, междувременно през април трябва да започнат и общинските конференции, заяви в аванс зам.-председателят на ДПС Рушен Риза.  До октомври трябва да се проведат и областните отчетно-изборни конференции. След тяхното приключване остава да се насрочи и националният форум на ДПС.

По места се очакват и брожения в структурите заради недоволство от неосъществени амбиции на местни лидери.На места те се получиха  и след оттеглянето на Касим Дал. Непредсказуема е ситуацията в най-мощната организация на ДПС в Кърджали, която е разделена на две лобита. От една страна това са поддръжниците на кмета Хасан Азис,а от друга последователите на председателя на местния парламент Раиф Мустафа.Макар, че двамата си стиснаха ръцете,кръговете около тях нагнетяват напрежение със своите амбиции за властови позиции.

За председател на общинския съвет на ДПС се очаква да има две основни кандидатури : на Мухарем Мухарем и Ехлиман Чобан.Чобан стана известен с острите си критики срещу Раиф Мустафа и областния лидер Бахри Юмер.Мнозина предвиждат,че той може да бъде изключен от партийните редици,ако не смекчи позицията си.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини