Нашенец разкри ловък измамник,завлякъл много магазинери в Южна България

Магазинер  с инициалите Б.Н. от село Пчеларово разкри ловък рецидивист, който мамел наред продавачи в Южна България. Мошеникът В.Д.А.отседнал в Димитровград и си наел шофьор с Форд Ескорт, който да развежда него и приятелката му Л.П. по селските магазини в региона. Двамата влизали в бакалиите, купували продукти за минимални суми. Подсъдимият искал от продавачите да му уедряват банкноти и ловко ги мамел като ги завличал с различни суми пари. Рецидивистът, който е родом от Бургаско и има едва основно образование се оказал по пресметлив от продавачите. Но ударил на камък,когато стъпил на кърджалийска територия.

На 20 октомври 2011 г. В.Д.А. и приятелката му се опитали да нанесат удара си в Пчеларово. Рецидивистът поискал от магазинера пакет вафли за 80 стотинки. Дал му 20 лева. Получил ресто от 19,20 лева. След това пожелал да му уедрят банкноти на стойност 20 лева. Магазинерът извадил парите и ги сложил на тезгяха. В.Д.А.прибавил още 10 лева и 80 стотинки  и поискал този път да му уедрят 50 лева, като така присвоил парите на магазинера. Б.Н. в първия момент не се усетил. Докато пресмятал на ум, мошеникът и приятелката му се изнизали. „Работата стана” казал рецидивиста на гаджето си.

Б.Н. обаче разбрал измамата за разлика от колегите си и сигнализирал полицията . Престъпникът бил спипан докато обикалял други магазини в близките села. Пред полицаите той си признал, че е завлякъл пчеларовеца с 20 лева. По късно станало ясно, че става дума за серия от измами.

Кърджалийския районен съд му наложил присъда от 4 години затвор. Окръжният съд я намали на 6 месеца. Подсъдимият искал снизхождение за това, че сумата, с която е заловен е малка и, че си е признал всичко пред полицаите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини