Меката на строителните работници-Кърджали,праща само един строител в Израел

Валентин Грудев

Едва 11 кърджалийки са одобрени за ягодоберачки в Испания след препитване провело се в Хасково. Фирмата набираща работнички е определила и още 7 като резерви. Както Кърджали бг вести писа изискванията на работодателите бяха нашите жени да имат данните на световната шампионка по борба Станка Златева:да са здрави физически и умело да застават в партер. От бюрото по труда в Кърджали смятат,че успеваемостта е добра. Общо 32 жени от Кърджали и Черноочене са се явили на препитването в Хасково.

  Страшна е била цедката за строителни работници за Израел. От 50 души проявили интерес да работят в еврейската държава е бил одобрен само един. В същото време обявените работни места за страната са 3500,  а най-много майстори в строителството има в Кърджали. Непостижими се оказват изискванията за образование и стаж. Обикновено повечето наши строители работят в сивия сектор и трудно доказват трудов стаж.

  Набираме работници за селското стопанство и в Германия, каза пред журналисти директорът на дирекция „Бюро по труда” Кърджали Валентин Грудев. Той посочи, че работодателите изискват немски.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини