В Кърджали да дариш по време на бедствие е ходене по мъките

Трагедията в село Бисер показа,че в Кърджали и  в България спешно се нуждаем от социални центрове,подобно на Америка. В тях трябва да се набират храна и дрехи от дарения, които след това да се предоставят на бедните. Именно благодарение на такива центрове в САЩ не видях лошо облечени и гладни хора.Това заяви на форум в Кърджали районният мюфтия Бейхан Мехмед.

  Думите му се потвърдиха и от граждани опитали се да дарят зимни дрехи за бедстващите в село Бисер. И от Червения кръст и от общинската служба „Социално подпомагане” им отказали да приемат дарението въпреки, че дрехите били добре запазени и изпрани.

 Кърджалийката Иванка.Т.  разказва как преди време събрала детските дрешки от дома си и решила да ги предаде в църквата „Св.Георги”. Отец Петър й отказал под предлог, че няма къде да ги съхранява. Почти новите дрехи били отнесени в магазин за облекло втора употреба. И там ги отказали,въпреки че им били предложени безплатно. Накрая кърджалийката се принудила да ги отнесе на сметището.Там срещнала роми,опърпани от мизерията и им ги раздала. Те ги взели с охота.

Ако има социални центрове дрехи и храна по бързо ще стигат до нуждаещите се,смятат кърджалийци сблъскали се с проблема.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини