СОУ „Васил Левски” в Ардино почете паметта на Апостола

В петък учениците от СОУ „Васил Левски” в Ардино почетоха своя патрон. Заради студеното време тържеството по случай 139-годишнината от гибелта на Апостола се проведе във фоайето на училището. Учениците положиха венци и цветя пред паното му и сведоха глави пред подвига на революционера и борец за свобода с едноминутно мълчание.

„Васил Левски е образец на духовна чистота, на нещо свято, чисто и непокварено, възвишено и недостижимо. Той е легенда, икона и знаме!”, с тези думи се обърна към своите възпитаници директорът на учебното заведение Аника Петрова. „За Апостола – нашия патрон може да се пише и говори много. Със сигурност няма по-легендарна личност в националната ни история. Това, което не е написано за Левски и за което си спомняме на всеки 19 февруари вече 139 години, е може би най-великото: обичта – непреходна, истинска, безусловна”, каза още в словото си Петрова.

Училищното тържеството продължи с поетичен рецитал за Левски, изнесен от деца от началните класове с ръководител Валентина Коджаманова.

Директорът на училището връчи грамоти и награди на учениците, отличили се в състезания и конкурси, посветени на патронния празник на училището.

Отличени бяха първенците в конкурса за написване на есе, стихотворение и мисъл за Васил Левски – Цветелина Младенова, Станислав Дойновски и Алисия Сарова.

С грамоти и предметни награди бяха наградени и победителите в конкурса за рисунка „Българско възраждане“ , за изготвяне на табло посветено на Васил Левски  и математическото състезание „Лъвче” .

Соня Симова и Таня Саръева получиха грамоти за най-добра компютърна презентация, посветена на живота и дейността на Васил Левски. Участниците в турнира по волейбол  също бяха наградени.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини