Арда премаза Монтана в Кърджали

Отборът на Арда (Кърджали) победи като домакин Монтана (Монтана) с 3:1 (23:25, 27:25, 25:17, 25:19), в мач отосемнадесетия кръг на Суперлигата, игран в кърджалийската зала Арпезос.

Въпреки победата кърджалийци остават на седма позиция в шампионата, с осем победи и седем загуби и мач по-малко, поради отлагане на среща. Монтана пък запазва шестото място с осем победи и осем загуби .

Под напора на близо 1000 зрители, препълнили зала Арпезос и създаващи невероятна атмосфера, волейболистите на Арда сякъш се събудиха от летаргията, обзела ги в последните кръгове на шампионата, като целия им гняв от натрупаните загуби се изля върху Монтанта. За това допринесе и трудно спечеленият втори гейм, който бе разковничето за „отпушването" на домакините. А за гостите пък бе начало на спада в тяхната успеваемост. В първия гейм монтанчани надделяха, благодарение на успешната игра в атака на Цанко Цанков, който при равенството 23:23, показа добра концентрация и затвори гейма с две последователни атаки.

Във втората част Монтана отново водеше с 24:23, но загуби сервис, което доведе до равенството 24:24. В психологическия момент 25:25, този път герой за домакините бе Невен Нешев, след чиито успешни отигравания Арда спечели гейма и изравни резултата 1:1. До края на мача възходът, обзел домакините се запази, а кърджалийци не позволиха повече на монтанчани да противодействат. Домакините взимаха аванс и го поддържаха докрай, като с това спечелиха останалите две части и се поздравиха с крайната победа.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини