Двама загинаха в циганско меле

Двама души загинаха, а петима бяха ранени, при масов бой в ромския квартал в Чирпан късно снощи, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.

Сигналът за мелето, в мелето участвали петима мъже от едната страна срещу четирима и жена от другата, е подаден в полицията в 22.10 ч., уточнява Кросс.

Причина за скандала са реплики, разменени между жени от двете ромски фамилии по повод съпруга на една от тях, като след употреба на алкохол, една от фамилиите решава да защити честта си и отново атакува другата, въоръжена с подръчни средства - брадви, мотики, вили, лопати, дървени сапове и метални тръби.

Резултатът: 

43 годишен ром е ударен с тъп предмет по главата и загива на място.

41-годишна жена е приета в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан с фрактура на черепа, причинена от удар с твърд предмет, където въпреки медицинските грижи почива.

Двама братя, на 34 и 45 години, с фрактури на черепа са прегледани, обслужени в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан и оставени за лечение в МБАЛ–Стара Загора, без опасност за живота.

21-годишен младеж е получил фрактура на лявата раменна кост, причинена от изстрел със самоделно огнестрелно оръжие, изработено от тръба. Същият е настанен за лечение в МБАЛ–Стара Загора, без опасност за живота.

18-годишен е получил нараняване в областта на главата, причинено от удар с тъп предмет. Момчето е прегледано и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед, като са проведени претърсвания и изземвания на четири адреса, разположени на чирпанската улица "Победа". Иззети са: самоделно направен пистолет, неустановен модел и калибър, брадва, две мотики, вила, две лопати, три дървени сапа и метална тръба, с които са били въоръжени сбилите се фамилии.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени убийците на двамата загинали – млади мъже на 31 и 21 години. Срещу последния също е извършен опит за убийство. Именно той е простреляният със самоделното огнестрелно оръжие.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини