Нов смъртен случай в Пирогов, болницата крие

32-годишната Галина Николова е починала на 29 февруари при операция от апендицит. Три дни от болницата крият новината за смъртта на младата жена. От Софийска градска прокуратура са образували досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост.

На 29-ти феврауари Галина влиза в операционната за рутинна операция от апендицит. Не излиза жива. Медицинската документация е скрита и така дори и дежурният полицай в Пирогов е лишен от информацията за самоличността на починалата. По неофициална информация за по малко от час на място е пристигнал прокурор, който е присъствал на изнасянето на тялото от болницата и транспортирането до съдебна медицина.

От Катедрата по съдебна медицина отказаха каквато и да е информация по случая. От прокуратурата уточниха, че разследването е започнало след жалба на съпруга на починалата. Иззети са всички документи от Пирогов и назначена петорна медицинска експертиза. Случаят е възложен за разследване на СДВР.

Пресаташето на Пирогов Стоян Узунов каза за БНТ, че е образувана вътрешнолекарска комисия, която да анализира случая. Той отказа да отговори защо информацията е крита 3 дни и отказа повече информация с мотива, че имало образувано досъдебно производство. Имената и възрастта на починалата съвпадат със самоличността на съпругата на съдия от Софийския районен съд, но никой не е потвърдил дали това е причината повечето институции да мълчат по случая толкова време.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини