26 °C

Код „червено”в Кърджали,опасност от наводнения

Код „червен” е обявен на територията на две области в страната – Смолян и Кърджали. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Код „червен” означава, че времето е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети.

Температурите са в интервал от -14°C до +6°С. Времето над страната е облачно.

Сняг вали в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, В. Търново, Русе, Търговище, Силистра, Разград, Сливен, Стара Загора, София и в районите на Карнобат, Айтос, Тервел, Шипка, прохода на Републиката и Петрохан.

Дъжд вали в областите Ямбол, Хасково, Кърджали и в района на Нова Загора.
Вятър духа в областите Силистра, Добрич, Русе, Шумен, Варна и в района на Кула.

Код  „оранжево” ще бъде обявен за Западна България, а за останалата част от страната - код „жълто”.

В областите Смолян и Кърджали днес ще вали силен дъжд, има опасност от локални наводнения. При положителните температури снежната покривка в районите под 1500 м ще се топи, увеличавайки речния оток. В област Кърджали има прелели реки и голяма част от третокласните пътища не са обработени, тъй като са залети с вода.

Очаква се във вторник да е най-усложнена обстановката с обилни валежи от 15 мм на час, особено в районите на Видин, Смолян, Кърджали, Софийска област. Количествата валежи от дъжд в Родопската област ще достигат и надминават на места 50-100 л./кв.м.
През следващите няколко дни минималните температури ще са твърде ниски, в повечето райони между минус 15 и минус 20 градуса, а на места и по-ниски.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупредиха за възможни заледявания на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на цялата страна. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с конкретната обстановка на пътя и метеорологичните условия. Въпреки че магистралите и основните пътища са почистени, има голяма вероятност от образуване на заледени участъци, който могат да изненадат водачите на МПС.По възможност да се отложат пътуванията в тъмните часове на денонощието призовават от пътната агенция. Да се предприема пътуване само след проверка на изправността на автомобила и годността му за движение в условия на зима.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.
 Пътните настилки са мокри, отделни участъци са заснежени и заледени, същите се обработват и опесъчават.
Ограничения за движение - път І-5 Хасково-Кърджали, забранено движението на МПС с тегло над 15 т. в участъка „Черноочене-Кърджали”. Временно се затваря път Синчец – Джебел поради свлачище.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работите упорито и самоуверено, и това започва да дава резултати. Стремете се да следвате плановете си, за да останете доволни от себе си. Настроени сте приятелски към околните и можете да разчитате на тяхната взаимност. И така ще бъде всеки път, когато поддържате такава линия на поведение.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден обещава да бъде приятен за повечето Близнаци. Ако отрано разпределите делата си, ще останете удовлетворени от свършеното. В добра форма сте и засега не чувствате нужда от почивка, но не се претоварвайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Водени от прагматични мисли и действия ще намерите правилното решение на наболял проблем. Споделяте опита си с околните и това повишава авторитета ви. С привлекателна личност, която споделя вашите интереси ще задълбочите отношенията си. Не се колебайте да покажете чувствата си. Други ще се насочат към повишаване на квалификацията си.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще мине в спокойна обстановка, заобиколени от любимите си хора. Имате възможност да свършите полезна работа по дома си, а също и изостанали професионални дела. Можете да градите планове и за предстоящите ви начинания. Денят е подходящ за това, както и за по-весели събития.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви срещи с хора от различни сфери на дейност. Това ще ви даде възможност да се запознаете с идеи, които бихте могли да използвате и в своята работа. Близък приятел ще има нужда от помощта ви за разрешаването на личен въпрос. Личният ви опит е нещо, на което винаги можете да се осланяте.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Светски изяви за някои от вас. Хората на изкуството ще покажат част от работата си пред широката публика и ще се насладят на всеобщо одобрение. Ще изпитате желание за развлечения и удоволствия. Това е чудесно, стига да не наранявате някого с поведението си.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако за други денят е за почивка, за вас той е работен. Къде с желание, къде по-малко, но ще си наложите воля, за да приключите започнатото през седмицата. Бъдещите ви планове ще се толерират от човека, който ви интересува и поне този въпрос ще отпадне като проблем. Предприемчивостта ви е впечатляваща.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работни проекти и други бизнес-обвързаности ще ангажират повече от времето ви днес. Сроковете и договореностите ви задължават да не отстъпвате от думата си, но възнагражденията - морални и финансови няма да се забавят. Не допускайте умората да потисне радостта ви от тях, намерете време и за себе си.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете внимателни с емоциите днес. Това може да попречи в осъществяването на плановете, които имате. Срещате се с различни хора и от разговорите с тях ще станете по-уверени относно настоящата си заетост. Обърнете по-голямо внимание на интимния си партньор, особено, ако сте правили грешки напоследък.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стараете се да помогнете на ваш близък и правите всичко, което е по силите ви. Остава и той да прояви същата инициативност. Близостта на привлекателна за вас личност ви прави разсеяни. Открива ви се много добра възможност да скъсите дистанцията и да постигнете желаната близост. Просто не се колебайте и действайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Силното ви присъствие в живота на много хора ви превръща в лидери, съзнавате или не това. Напрежението е неделима част от ежедневието ви, но вие сте силни и ще се справите. Избягвайте спорове и конфликти, не разваляйте деня си с излишни главоболия. Позволете на любовта да се погрижи за вас, в лицето на специален човек.
24 юни 2021
Последни новини