Жълт код за Кърджали и днес, очакват се обилни превалявания от дъжд

За днес е обявен жълт код в 9 области от страната, съобщиха от НИМХ. В областите Видинска, Монтанска, Врачанска и Плевенска жълтият код е заради очаквани силни валежи и поледица. В областите Благоевградска, Кърджалийска и Смолянска също ще има превалявания от дъжд. В Пазарджишка и Пловдивска области жълтият код е обявен заради мъгла.

Затоплянето ще продължи и през днешния ден. В някои райони на страната температурите ще се повишават и дневните ще бъдат над нулата, възможно е да превали дъжд и мокър сняг.

През нощта срещу неделя температурите ще останат високи и почти навсякъде в равнините части на страната ще бъдат около и над нулата.

В неделя още сутринта от северозапад бързо ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и ще паднат под нулата. В неделя още сутринта от северозапад бързо ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и ще паднат под нулата.

В понеделник около обед, под влиянието на нов средиземноморски циклон ще завали - сняг в Северозападна България и по високите западни полета и в планините, дъжд в останалата част на страната. Валежите на места в Южна и Западна България ще бъдат обилни. В местата със снеговалеж ще се увеличи снежната покривка. Вятърът от североизток ще се усили. Валежите с прекъсвания ще продължат.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Актуална пътна обстановка:
Пътните настилки са мокри, заснежени, заледени, обработени и опесъчени.
Температурите са в интервал от -12°C до +3°С. Времето над страната е облачно, превалява   слаб сняг . Снегонавявания има в районите на Яна, Вакарел, Самоков и Кубрат. Ограничена е видимостта поради мъгла до 50 метра в районите на Владая, Челопеч и с.Приселци, до 150 метра в района на Мъглиш и АМ „Тракия”.

Временно са въведени ограничения за движение на МПС по  път І-5 Хасково-Кърджали, забранено движението на МПС с тегло над 15 т. в участъка „Черноочене-Кърджали”.

От НИМХ предупреждават времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини