Строят ”Горна Арда” през пролетта на 2013-а

Изграждането на каскадата "Горна Арда" ще започне през пролетта на 2013 година, съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия Ервин Прьол.

"Това е още една стъпка към зелената енергия. Говорихме за пречиствателните станции, които се направиха, и шестте магистрали и жп. линиите, които се строят в момента", разказа Борисов след срещата, цитиран от БТА и БГНЕС.
Двамата обсъдили предстоящото откриване на "Дунав мост 2", Дунавската стратегия на ЕС, както и присъединяваното на България към Шенген.

Прьол обясни, че каскадата е приоритетен проект, който ще осъществява компанията ЕVN, която е австрийска.
След години 100 000 жители на региона ще ползват "зелена" енергия, каза и той.
Борисов благодари на Ервин Прьол за отпуснатите стипендии за български студенти, които ще учат в училище за туризъм в Австрия.

"Бих искал да поздравя г-н Борисов, затова че България успява да постигне нисък бюджетен дефицит, факт, който останалите европейски държави много сериозно приветстват. Това е от голяма важност и за нас в Долна Австрия, защото сътрудничеството продължава да бъде много важна тема", похвали го пък Прьол.
Той подчерта, че много предприятия и фирми от Долна Австрия работят успешно в България.

"За Долна Австрия присъединяването на България към Шенген също е от голямо значение, защото по такъв начин ще се гарантира още по-тясно сътрудничество на цяла Австрия с България и борбата с престъпността ще бъде изведена на друго ниво", обясни още Ервин Прьол.

Той се срещна по-рано днес и с президента Росен Плевнелиев.

Австрийските журналисти, които бяха дошли с делегацията обаче така и не разбраха думите на Бойко Борисов, защото никой не намери за нужно да им ги преведе, разкри БГНЕС.

dnes.dir.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини