Тръгва делото за убийството в Крумовград

Геновева
Червенакова

Окръжният съд в Кърджали насрочи делото срещу шестимата мъже, които на 12 февруари 2011 г. убиха жестоко мъж на площада в Крумовград. Първото заседанието ще се проведе на 27 февруари. По делото трябва да бъдат изслушани 50 свидетели и 13 вещи лица.

Денис Салимов, Мустафа Халил, Мустафа Генча, Бюрхан Юсеин, Генджай Мустафа и Ерол Хатиб са обвинени в предумишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин. Шестимата са на възраст между 18 и 23 години. Най-младият е Денис Салимов, ученик в местна гимназия.

В деня преди престъплението компанията празнувала рождения му ден в селска кръчма, продължението било в дискотека в Крумовград, където срещнали жертвата – 36-годишния Метин Халил.

Кървавата разправа станала към 3 ч. сутринта в центъра на града. Шестимата го застигнали, повалили го на земята и с ритници по главата и тялото са причинили аспирация. Той е починал за минути от поглъщането на кръвта, а нападателите му потрошили масите, столовете и касите с празни бутилки пред сладкарницата, собственост на мъртвия.

По време на разпитите те признали, че са били много пияни и че не знаят защо са извършили

Факти

fakti.bg/

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини