Феим Чаушев:Доган ме предаде!

Бившият зам.-министър на външните работи Феим Чаушев се чувства предаден от лидера на ДПС Ахмед Доган. Пред столичен вестник Чаушев споделя, че е бил изолиран и пренебрегнат в труден за него момент – когато гръмва скандала с двете имена, които ползва – Феим Чаушев и Петър Чаушев. С името си по лична карта Петър, той участваше в търговски дружества, което бе в разрез със статута му на зам.-министър.

“След като стана проблемът с имената, потърсих контакт с г-н Доган за разговор. Директно не съм контактувал с него. В продължение на година и половина отклоняваше всички срещи. Беше ми странно, че така се отдръпна, но той преустанови всякакви контакти с мен след случилото се. Просто се отдръпна”, разказва Чаушев.

Според него скандалите срещу него са скалъпени и поръчкови. Той твърди, че никога не се е занимавал с неща, противоречащи на закона. В качеството си на зам.-министър на външните работи, както разкрива самият той, имал изключителен принос при решаването на казуса с българските медицински сестри в Либия.

“Не съм човек, който се изтъква, но за решаването на проблема с нашите медицински сестри аз имам огромен принос”, споделя Чаушев. Той разказва как с негово съдействие у нас пристигнал зам.-министърът на външните работи на Либия. На дискретна среща те разговаряли как да бъде решен проблемът. След това либиецът поканил Чаушев в Рим.

“Отидохме с моите сътрудници и там се разбрахме как да решим нещата. След това се появи г-жа Саркози. Тъй като вече интересите бяха на много високо ниво, нямаше как България да действа сама. Затова се намеси и Франция, те имаха огромна изгода от цялото това нещо”, казва Феим Чаушев.

Блиц

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини