Д-р Мухтаров поиска прозрачност за работата на Председателския съвет на ОбС

д-р Марин Мухтаров

 Независимия съветник д-р Марин Мухтаров призова да бъдат ограничени правата на Председателския съвет на местния парламент , като дейността му стане прозрачна за гражданите. Според съветника основните политически сили представени в него предрешавали решенията на сесиите на Общинския съвет. Мухтаров поиска всеки общински съветник, който пожелае да участва в работата на Председателския съвет, а стенограмите да се поместват на сайта на общината.Това да залегне в новия правилник на Общинския съвет,настоя д-р Мухтаров.
В Председателския съвет влизат освен председателя на местния парламент, председателите на групите съветници и политически лидери представени в него.
 Всички основни групи съветници ДПС,ГЕРБ и БСП отхвърлиха предложенията над-р Мухтаров. Те заявиха че Председателския съвет има помощни функции за председателя и правомощията му са ограничени от Правилника за работата му. Те казаха обаче, че няма проблем всеки съветник да присъства на заседанията му.
По време на дискусията стана ясно, че по Закона за местното самоуправление и местната администрация орган като Председателски съвет не съществува. Съветниците имат задължения да участват в работите на комисиите и в заседания на Общинския съвет.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини