Борисов не спази думата си. Смешни наказания в МВР!

Премиерът Бойко Борисов не спази обещанието си за оставки след резила на МВР с акцията в Мировяне.

Борисов направи днес сутринта високопарно изказване, че ще хвърчат глави, но явно часове по-късно му е минало.

"Вълнува ме непрофесионалното водене на полицейската операция. Ще поискам няколко оставки още днес и всички ръководители на тази т. нар. операция да минат не след проверка, а по надлежния ред", каза премиерът сутринта пред бТВ.

Директорът на Второ районно полицейско управление в столицата главен инспектор Красимир Кръстев ще бъде върнат на старото си работно място в Четвърто РПУ. С мъмрене са наказани директорът на СДВР старши. комисар Валери Йорданов и началникът на Икономическа полиция във Второ РПУ Борис Митов. Няма реално погледнато оставки. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е изслушал и тримата тази сутрин, след което те предали обясненията си писмено, както изискват разпоредбите, за да им бъдат наложени дисциплинарни наказания. Старши-комисар Валери Йорданов ще бъде наказан, защото не е упражнил контрол върху операцията, докато началникът на Второ столично полицейско управление и на Икономическата полиция ще бъде наказани заради начина, по който операцията е проведена.

Припомняме, че в събота униформените доказаха за пореден път, че за тях правилата не важат. Потъпквайки закона, полицаи приложиха необосновано насилие и нанесоха побой над семейство, заподозряно, че държи цигари без бандерол. В операцията участва дори шеф на софийско РПУ, а акцията беше с разрешение и под наблюдение на софийски съд и прокуратура.

20 въоръжени полицаи от столичната дирекция откриха всичко на всичко пет кутии цигари без бандерол.

При акцията униформените арестуваха семейство Малина и Петър Начкови, а по-късно влязоха в дома им в с. Мировяне. Часове след ареста двамата задържани си извадиха медицински свидетелства, според които срещу тях е упражнено насилие. В документа на Начков например пише, че той има кръвонасядания по главата и коленете. Вчера шефът на II РПУ обясни, че не е имало насилие. Първоначално арестуваните заподозряха, че причина за задържането им е създадената от другата им дъщеря - Ралица, "Фейсбук" група "Аз няма да гласувам за ГЕРБ и Бойко Борисов". "Няма как да си обясним всичко това, освен с групата", заяви майката.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини