ДПС протестира пред Полицията, брани Алтанай Халил от „полицейски произвол“

    ДПС протестира днес пред Районното управление на МВР в Кърджали в защита на своя активист и общински съветник Алтанай Халил, арестуван по подозрение за купуване на гласове. Зам.- председателят на партията инж.д-р Хасан Азис обяви, че членовете и симпатизантите на Движението ще останат пред Районното управление докато Алтанай Халил не излезе на свобода. Протестът е в подкрепа и на всички активисти на ДПС, обвинявани през последните изборни кампании в търговия с гласове и спрямо, които няма оповестени никакви доказателства от бившия вече вътрешен министър Бойко Рашков. Става дума за милиционерско-политически сериал. ДПС ще излезе с нарочна декларация, която ще направи репресиите достояние на гражданите и институциите в нашата страна и Европейския съюз, категоричен бе Хасан Азис.

    Голямо множество несъгласни с ареста на Алтанай Халил се събраха пред сградата на Областната дирекция на МВР в Кърджали, където се направиха изявления за медиите.

    Областният лидер на ДПС Ресми Мурад посочи,че Алтанай Халил е задържан под претекст,че е участвал в изборния процес, купувайки гласове.В протоколите от обиски и разпити няма никакви доказателства за съпричасност на нашия общински съветник към незаконни действия. От дома му не са иззети никакви улики, подчерта Ресми Мурад. Той попита риторично защо Алтанай Халил е задържан точно в този момент? Защо МВР взема страна и сплашва определена група избиратели? Защо днешния вътрешен министър подражава на предшественика си? Ние заставаме категорично зад Алтанай Халил, подчерта Ресми Мурад.

    Кандидатът за народен представител от листата на ДПС Мукаддес Налбант посочи,че кампанията е протичала в положителна атмосфера,която някои са дошли да отровят. И тя зададе няколко риторични въпроса:защо е арестуван точно Алтанай Халил? Защото е активист на ДПС? Защото е общински съветник от ДПС? Или защото е жител на кв.“Боровец? Тя съобщи,че днес не случайно в Кърджали е бившия вътрешен министър, който е кандидат за депутат от Перник. Обещаваме,че той няма да бъде повече вътрешен министър ,гарантира Мукаддес Налбант. Тя посочи,че колкото повече препятствия се поставят пред ДПС,толкова по-добри са изборните резултати на партията.

    Зам.-председателят на ДПС д-р инж.Хасан Азис отбеляза, че се обръща към избирателите в страната и зад граница. Той призова да се победи страха. МВР е призвана да дава сигурност на всеки гражданин,да гарантира права. Ние поставяме акцент на държавността,защото държавните органи трябва да работят в защита на човешките права. Акцентираме върху заедността в противовес на нарушаване на човешките права, подчерта Хасан Азис. Той обяви за недопустимо една държавна институция да прави внушения за виновност. Гледали сме този филм. Това не е първи активист,задържан с недоказани обвинения. Целта е както винаги за виновник да се сочи ДПС.И Хасан Азис зададе риторичен въпрос: Кой ръководи МВР,сегашния или бившия вътрешен министър? Това е милиционерщина. Внушава се чувството за страх,държавна институция се политизира, заключи Хасан Азис.

    Под натиска на протестиращите Алтанай Халил излезе на свобода в 13,00 часа днес.

    Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Случаен виц

    Последни новини