Ивайло Христов поставя Нийл Саймън в Кърджали

Ивайло Христов

Известният актьор Ивайло Христов поставя „Боси в парка” от Нийл Саймън на кърджалийска сцена. В момента актьорите репетират усилено за премиерата на 10  февруари.

„Репетираме през целия ден,  заедно сме дори през почивките и след края на  работния ден.Това трудно може се случи в София. Но интензивния  репетиционен процес допринася  за сработването на  екипа”,  казва Христов. Две от главните роли гост режисьорът е поверил на завършилите съвсем скоро НАТФИЗ Станислав Дойнов и Мариана Бошнакова.

„Дано някой като гледа тази пиеса, да си каже, аз откога не съм подарявал едно цвете на любимата жена. Само един да се сети, пак ще е успех за представлението”,  сподели големият актьор и вярва, че въпреки проблемите българинът е „отворен” към любовта.

Сътрудничеството на Ивайло Христов с Кърджали няма да приключи с постановка ”Боси в парка”. Според Ивайло Христов театралното изкуство не трябва  да бъде разделяно на провинциално и столично Той коментира, че с театър „Димитър Димов” работи добре в сравнение с други извънстолични театри. Затова  заедно с директора  Пламен Панев имат идея  да обединят усилията с няколко съседни театъра за съвместни продукции. Така ще се шанс на прохождащи млади актьори  да играят на голяма сцена. Друг амбициозен проект за бъдещето е ДКТ „Димитър Димов” Кърджали да има своя сцена в НАТФИЗ.
Стандарт

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини