Американец представи Програма за хуманитарна помощ в Кърджали


Анди Роу, офицер в отдела за военно сътрудничество към американското посолство у нас, представи в Кърджали Програмата за хуманитарна помощ на САЩ. Домакин на работна среща бе областният управител Иванка Таушанова. Участваха също представители на областните администрации в Хасково и Смолян.

„През последните две години Програмата е финансирала проекти на обща стойност 1 214 000 лв. в сферата на образованието, преодоляването на бедствия и кризи, подобряване качеството на живот на деца и младежи в неравностойно положение”, заяви Анди Роу. Той обясни, че бенефициенти могат да бъдат местни власти, училища, социални и здравни заведения, неправителствени организации.

Програмата за хуманитарна помощ се реализира в три направления – финансиране на самостоятелни проекти /до 450 000 долара/ за ремонт или ново строителство на клиники, училища, детски домове и др, чиито сгради са общинска или държавна собственост, оказване на хуманитарна помощ на цивилното население от военнослужещи и безвъзмездно предоставяне на освободено имущество от закритите американски бази в Европа.

Предимство се дава на проекти, които се изпълняват в партньорство между общини и НПО. Поощряват се инициативи, които способстват за повишаване качеството на живот на по-голям брой хора и проекти, които имат ясни цели и генерират устойчивост.

Не се допуска финансиране на интернет кафета, спортни комплекси, затвори, електропреносна мрежа. Всички подадени предложения се състезават на международно ниво.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини