Осъдиха Джунейт на 7 години и 4 месеца, ще учи английски в затвора

Произнасяне на присъдата

Присъда от седем години и четири месеца затвор при първоначален строг режим получи днес Джунейт Шефкет. Наказанието бе определено от Окръжния съд в Кърджали. Магистратите признаха за виновен младежа в предумишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин на майка му Невджин и братчето му Енис. От наказанието ще бъдат приспаднати 72 часа арест и мярката за неотклонение задържане под стража от 23 януари 2011 г.

Съдът постанови също голямата част от веществените доказателства да се предадат на бащата Танер Шефкет .Сред тях са видоакамера, фотоапарат, лаптоп, персонален компютър. Джунейт ще трябва да заплати 13 535,76 лв. за разноски по делото.

  Окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви пред журналисти, че като цяло е доволен от присъдата. Той поиска 8 години лишаване от свобода и смята че определеното наказание  е близо да максимума. Едва ли ще изготвим протест на присъдата каза Лазаров. Той подчерта, че адвокатът на Джунейт- Николай Беров няма основание да иска оправдателна присъда и да пледира, че клиентът му е действал в момент на афект. Джунейт направи опит да подведе разследването, припомни обвинителя.

Адвоткатът на подсъдимия заяви, че ще обжалва присъдата пред Апелативния съд в Пловдив. Срокът е до15 дни. Чакаме само мотивите на магистратите от Кърджали, каза Николай Беров. Той отбеляза,че Джунейт е извършил двойното убийство в състояние на тежка психическа криза. Клиентът ми ще се съвземе и ще изчисти името си. Той смята след изтърпяване на наказанието да учи в Англия. Ще използва времето в затвора да усъвършенства английския си, каза Беров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини