14 °C

Джунейт се призна за виновен пред съда,отърва доживотния затвор

Джунейт Шефкет призна днес пред Кърджалийския окръжен  съд ,че умъртвил по особено мъчителен начин майка си Невджин и братчето си Енис. Младежът потвърди показанията си дадени пред дознателите още в първите дни след убийството. Той поиска справедливост от петчленния съд, председателстван от съдия Деян Събев. Заради това, че е непълнолетен и е направил пълни самопризнания пред магистратите Джунейт ще отърве доживотната присъда без право на замяна. Прокурорът Светлозар Лазаров поиска максималните 8 години лишаване от свобода. Присъдата ще стане известна още днес следобед.

  На първото и единствено заседание на Окръжния съд не присъстваха най-близките роднини на момчето баща му и вуйчото. Те не предявиха граждански иск към него за убийството на своите роднини.

   Прокуратурата  обвини в предумишлено убийство Джунейт. Прокурор Светлозар Лазаров в пледоарията си каза, че престъплението е извършено в нощта на 21 срещу 22 ануари 2011 г. ,като жертвите са били в безпомощно състояние. Младежът ги е умъртвил с особена жестокост и по особено мъчителен начин.  На майката са нанесени 11 прободни и 8 порезни рани и 30 контузии по главата и тялото. Скубани са кичури от косата й. Смъртта й е настъпила бавно. Мъчително е издъхнало и братчето Енис. Гърлото му е било затъкнато с парцали от пижамата. Обвинението е доказано по безспорен и категоричен начин. Убиецът е бил непълнолетен но е могъл да ръководи постъпките си,каза окръжния прокурор. Той се съгласи с искането на защитника на младежа Николай Беров за бърз съдебен процес без разпитване на свидетели и на подсъдимия. Самият Беров пък се опита да хване натясно прокуратурата и дознателите в процесуални нарушения, но това не му се удаде. Искам още днес това момче да знае съдбата си, каза адвокат Беров пред журналисти

 Съдия Събев постанови бърз съдебен процес, поради това че Джунейт се призна за виновен и потвърди изяснените до момента факти. Самия подсъдим каза, че е наясно с обвиненията срещу него и няма възражения. Той не оспори експертизите на вещите лица.

  Защитникът Николай Беров изнесе прочуствена пледоария. Той обрисува Джунейт като интелигентен комбинативен и съвестен младеж, който се ползвал с обществено одобрение. Само в къщи обаче той не намирал признание. Джунейт помагал за гледането на братчето си Енис, вършел домакинска работа, учел сериозно. Вместо това майката се отнасяла с недоверие към него и проявявала системно недоволство. Бащата пък бил пасивен към нейното поведение.

На 14 години Джунейт започва да играе Еврофутбол. Печели 14 000 лева, които предоставя на семейството си за закупуване на недвижим имот. В Джунейт се засилва убеждението, че несправедливо е недооценен. То се развива в последните месеци в системни основания за гняв и недоволство. Те пък от своя страна прерастват в патологичен афект, твърдеше адвокат Беров. В състояние на този афект Джунейт е действал подсъзнателно т.е няма предумишлено убийство, категоричен бе адвокатът.

 Прокурор Лазаров не прие тезата за афекта и заяви, че става дума за тежко умишлено престъпление. То  се доказвало и от психиатричните експертизи.Нещо повече Джунейт съвсем съзнателно се е опитал да изфабрикува своя версия за престъплението и да заличи следите, подчерта обвинителят пред съда.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини