В Кърджали търсят надзиратели за 583 лева месечно

Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" е обявила конкурси за 50 надзиратели за затворите и следствените арести.

Изискването към кандидатите е да имат средно образование и да са до 40 г. В обявата се посочва, че възрастовото ограничение е свързано с необходимостта от обучение за заемане на длъжността и не се прилага за лица, които са настоящи или бивши служители в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана".
Сводобни позиции за надзиратели има в затворите и арестите в София, Смолян, Стара Загора, Шумен, Пловдив, Петрич, Кърджали, Варна и Враца. Навсякъде основната заплата е 583 лв. Кандидатите преминават изследвания за физическа и психологическа годност и тест за интелектуални способности и познания. Документи за кандидатстване се приемат до 27 януари в областните служби "Изпълнение на наказанията".
Главната дирекция е обявила конкурс и за главен експерт по капиталови разходи със стартова заплата от 1111 лв. Търси се и инспектор в поправителния дом в Бойчиновци с възнаграждение от 790 лв.
Общо 196 са в момента свободните работни места на бюджетна издръжка, за които има обявени конкурси. 5 от тях са в министерства, като най-високопоставени са позициите за шефове на дирекции с начална заплата от 978 лв. Те са в министерствата на земеделието и на транспорта.
Няколко общински администрации също търсят шефове на дирекции, но с възнаграждение от 363 лв. Това е с 30 лв. по-малко от заплатата, обявена за началник на отдел в Горско стопанство в Пазарджик. По-добро е заплащането само в Столична община - 450 лв. за главен експерт в район "Триадица".

Plovdiv24.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини