Вежди Рашидов: Медиите стават все по-злобни

София /КРОСС/ Изказването ми преди 12 години за гейовете е реакция спрямо хора, които притежават подобни качества като характер. Никога не съм се бъркал в личния живот на хората, на тяхната свобода как да живеят, заяви министър Вежди Рашидов в предаването „На четири очи" по Нова телевизия. Някой се направи добра реклама с това мое интервю преди толкова години. Смятам, че медиите стават „все по-злобни". Това е една нечестна манипулация. Знам много добре какво означава думата дискриминация и нарушаването на човешките права. Аз съм изживял тази дискриминация в най-грозния й вид, заяви Рашидов. Присъствах на началото на възродителния процес в Кърджали. С припомнянето на тези мои думи бе извършена една подлост, това беше нечестно, заяви министър Рашидов. Имам много приятели, които с такава ориентация, които са изключително талантливи творци и прекрасни хора, подчерта Рашидов.
Провеждането на предсрочни избори е поредната глупост, която се тиражира. Кое ще е това правителство, което ще е на националното съгласие, попита министъра. Сигурно аз няма да бъда в правителство с ДПС, но аз не се бъркам в политиката на ГЕРБ, но смятам, че те нямат алтернатива.
Не съм уволнявал Рашко Младенов, той излезе в пенсия, но все пак смятам, че е по-добре да уволниш един директор, който не си върши работа, отколкото 60 артисти да гладуват, заради лошото му управление.
Ние всеки ден се караме и спорим със Симеон Дянков, казваме си криви думи, но важното е да се случват нещата, заяви министърът. Вече ще казвам какво съм направил за тези две години и половина, защото разбрах, че скромността не краси човека. „Бойко уважава всеки министър, който работи или вижда, че иска да работи". Този министерски съвет е много странен и шумен, много се спори. „Борисов е демократ, ама какво искаме от Борисов, всеки ден реже ленти и аз му казвам, че след всяка прерязана лента, може да се покаже какво е направил", каза министърът. Опозицията вижда, че той е диктатор, а не демократ. На „мен не ми пука дали ще бъда министър", категоричен бе Рашидов.
Трябва да се научим, че културата е бизнес, не хоби, не развлечение. Ние съществуваме защото обществото има нужда от нас.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини