Сарми по френски

Сарми по френски

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За 3 минути пуснете в кипяща подсолена вода листата от зеле. Обелете доматите, нарежете ги на ситно и ги посолете. Почистете морковите и ги нарежете на четвъртинки по дължина. Отстранете сърцевината им и отново ги нарежете на тънки пръчици. Обелете и накълцайте лука. Накълцайте месото (почти като кайма). Разтворете кубчето пилешки бульон в 0, 500 литра топла вода

Изсипете лука в тенджерка с две супени лъжици олио. Оставете на тих огън, докато се задуши до златисто. Добавете ориза към лука, нека и той да се отвърне. Бъркайте с дървена лопатка. Когато оризът стане полупрозрачен, залейте с 0, 300 литра от бульона. Нека кипне, след това намалете градуса. Покрийтe и оставете 20 минути на тих огън.

Превключете фурната на 180 градуса. В тава изсипете доматите и отгоре разпръснете морковите. Смесете отделно месото с ориза и яйцето (предварително сварено). Поръсете със сол и черен пипер на вкус и 1 ч.л. стрита мащерка. Разпределете плънката върху зелевите листа и ги завийте. Получените големи сърми положете внимателно върху зеленчуковото канапе.

Залейте сърмите с 2 супени лъжици олио и остатъка от бульона. Прибавете дафиновия лист и поръсете с останалата мащерка. Покрийте ястието с домакинско фолио и го сложете във фурната за 1 час. Махнете фолиото и продължете печенето още 30 минути. Извадете от фурната и поръсете със сока от лимон. Незабавно се сервира.

Източник: gotvach.bg

Последни новини