Испанци търсят берачки на ягоди с физиката на Станка Златева

Валентин Грудев

Берачки на ягоди от Кърджалийско с телосложението на световната шампионката  по борба Станка Златева търсят две испански фирми. Категорично няма да се приемат на работа високи родопчанки или такива с по закръглени форми. Берачките трябва да са здрави и жилави за да издържат на четиримесечната кампания по отглеждане и бране на ягодите.

Огледът на мераклийките ще се извърши в Хасково. В обявата на работодателите се казва, че се търсят физически здрави жени на възраст от 20 до 45 години. Те трябва да имат опит в селското стопанство. Не се иска да са грамотни-началното образование е достатъчно. Не е нужна и професионална квалификация.

 Нашенки ще вземат на ден чисто 35,42 евро. Началната дата на започване е  февруари 2012 г. Работното време е 6,5 часа на ден или 40 часа седмично. Жилището се осигурява от работодателя,а храната от работничката. Едната фирма търси 75 жени ,а другата 300. Първата плаща пътни само за връщане , а втората в двете посоки. От първата искат и испанско ЕГН. Иска се и български задграничен паспорт.

 Директорът на Бюрото по труда Валентин Грудев поясни, че  през последните години за Испания са заминавали около 150 работнички годишно. Те са били много доволни. Доволни са и работодателите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини