Езиковата гимназия посрещна Дядо Коледа с концерт

„Ние не сме най-добрите певци и актьори, но всичко, което правим е от сърце” –  така започна поредният благотворителен концерт на учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” в препълнената зала на театъра. Те дариха 1840 лв. за лечението на 8-годишния Тодор Чаушев от Момчилград. Средствата са събрани по време на едноседмичната благотворителна кампания, организирана за дете от деца. Момченцето страда от детска церебрална парализа. След продължителен  курс на лечение, Тошко вече може да ходи с проходилка.  Необходими са още средства за довършване на лечението му в Израел.

На импровизирано летище, се срещат Продуцент, Актьор, Сценарист, Ученици, пътуващи за международно състезание със своята Учителка, Режисьор, Балерина и група младежи, тръгнали да посрещат празниците на екзотично място.  Всеки един от тях е взел със себе си и своите мечти. За съжаление, поради лоши метеорологични условия, полет 2012 е отменен. Провалените им планове и опасността да се разминат с мечтите си, пораждат огромно негодувание, но стюардесата и екипажът решават да им организират коледно празненство. Под влияние на предстоящите празници и най-съкровените надежди на всеки един от героите, Коледата се оказа възможна! Тази възможност  учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” подариха на Тошко чрез великолепен спектакъл от музика, песни, танци и сценични ефекти.

В края на тържеството, участниците получиха благодарност лично от лъчезарния Тошко, който от сцената пожела на всички щастлива Нова година с надеждата и неговата мечта да се сбъдне.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини