Две училища в Кърджалийско затворени заради снега

Две училища в област Кърджали са затворени заради обилния снеговалеж и недобра проходимост на пътищата до тях. Това са школата в ардинското село Падина, където има и прекъсване на електрическия ток и кърджалийското Рани лист, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в областния център.

Според шефа на Областното пътно управление Радостин Ламбрев пътищата в областта са проходими при зимни условия. Има ограничения за тежки автомобили с ремаркета и полуремаркета до 15 тона, както и задължителното изискване към тях да се движат с вериги. В 11 часа е въведено същото изискване и за леките автомобили по всички пътища на областта, каза Ламбрев.

Цялата снегопочисваща техника е впрегната с почистването на пътищата. За решаване на тази задача са впрегнати 86 снегорина. До 12 часа по пътищата са разпръснати 85 кубика пясък и 15 тона сол.

Най-големи снегонавявания има в общините Ардино, Крумоврад и Кърджали. Там снежната покривка достига до 20 см., а на по високите части като Даладжата преди Ардино и до 30 см. По думите на шефа на пътно управление Радостин Лабрев възможно  е и да се достигне до затваряне на някои пътища, за да бъдат почистени, ако температурите паднат под нула градуса.

Дарик

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини