Кърджали на пето място в класацията „ Най-добър град за живеене”

Пловдив падна с едно място надолу и вече е на осма позиция в стартиралата преди седмица ежегодна класация на Дарик радио и 24 часа „Най-добрият град за живеене“. Първи е Бургас, следван от Габрово и Варна. Стара Загора, Кърджали, Русе и Пазарджик са съответно на четвърто, пето, шесто и седмо място.
Дните до края на януари 2012 г. са период, в който не просто се класират градовете от 1 до 27 или се изследват внимателно всичките 28 критерия, но и се обръща внимание на чисто субективните възприятия за това какво превръща един град в добър за живеене.
Тази година се въвеждат нови критерии, които ще помогнат да се създаде още по-меродавна картина на развитието на големите български градове днес - бездомни кучета; раждания на глава от населението; живородени по градове и средна продължителност на настоящия живот на населението. Във финалната класация ще бъде оценена и смъртността на родилки в България - важен критерий, който става все по-меродавен днес.
Тази година в класацията са включени 27 града. Предвидена е и награда на публиката. Подробности за критериите и гласуването можете да откриете.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини