Таушанова иска актуализация на плана за развитие

Областният управител Иванка Таушанова взе участие в проведеното вчера в Пловдив  съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/. На него присъстваха представители на министерства, областните управители от ЮЦР, представители на общините от района и представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално ниво. По предложение на Таушанова бе представен за обсъждане и съгласуване проект на Актуализирания документ за изпълнение на областната стратегия за развитие на област Кърджали за периода 2010 -2013 г.

Заседанието бе свикано от областния управител на Пловдив Здравко Димитров, който председателства Регионалния съвет за развитие.  Бяха избрани заместник - председатели на съвета, актуализиран бе и съставът съобразно промените, настъпили след местните избори. 

На форума  бяха определени представители от Регионалния съвет  за развитие на Южен централен район в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския  съюз.

Одобрен бе и проект на  годишна индикативна програма за дейността на регионалния съвет през 2012 г. Документът съдържа информация за предвидените средства за реализиране на основните приоритети и дейности в работата на Съвета през следващата година.

Представители на управляващите органи на оперативните програми изнесоха актуална информация, относно изпълнението на операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на района.

Представен бе и проектът “Разработване на социално-икономически анализ за нуждите на оперативна програма „Регионално развитие” за периода 2014-2020 г.” от представител на фирма “София Консултинг Груп”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини