Избираме спортист на годината в Кърджали

Община Кърджали изпрати писма до председателите на спортни клубове и директори на училища за излъчване на техни състезатели и ученици, постигнали високи резултати за включване в анкета „Спортист на годината 2011”. Освен традиционната класация по предложение на ръководството на Община Кърджали, тази година се въвежда нова класация, която дава възможност на ученици до 18 -годишна възраст, представили училището и клуба на национално и международно ниво да бъдат наградени за изявите си.

         До 18.11.2011г. в общинска администрация – Кърджали постъпиха 11 предложения от спортни клубове и 12 предложения от директори на училища. Подадените предложения от спортните клубове бяха включени в Анкета за определяне на 10-те най-добри спортисти за 2011 година.

       На 29.11.2011г. се проведе среща с председателите на спортни клубове на територията на Община Кърджали за обсъждане на Регламент за излъчване на Спортист на годината. От поканени 25 клуба на срещата присъстваха 15 председатели и представители на спортни клубове. На срещата се обсъдиха анкетите за определяне на спортистите и учениците, които бяха одобрени като вид и съдържание. Присъстващите на срещата решиха да се създаде работна комисия за изготвяне на регламент  за определяне на Спортист на годината. В работната комисия участваха 10 председатели и представители на спортни клубове и 4 служители на общинска администрация. След дълги дебати, комисията реши:

  • 60% гласуване на председателите на спортни клубове;
  •  10 % тежест от гласуване на членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали;
  •   20 % тежест от гласуване на журналисти от регионалните медии;
  •  10% от онлайн гласуването на сайта на Община Кърджали;

Предложението на комисията беше обсъдено и прието на втора среща със спортните клубове.  От  19 присъстващи на срещата 17 души подкрепиха  предложението – 2-ма бяха против.

         Предоставените анкети на спортните клубове, журналисти и членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали трябва да се предадат в общинска администрация в срок до 09.12.2011г. Анкетата на сайта на общината ще тече от 02.12. до 15.12.2011г., с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас.

         В срок до 20.12.2011г. комисия, включваща председатели и представители на спортни клубове и служители на общинска администрация, ще определи спортистите на годината.

       Встъпилите мотивирани предложения от ръководствата на училищата ще бъдат разгледани от комисията, която ще излъчи класацията на учениците, постигнали най-добри резултати в спорта.

      Церемонията по награждаване на 10-те най-добри спортисти за 2011 година ще се проведе на 21.12.2011г. от 18.00 часа. Отличените спортисти и ученици ще бъдат наградени с грамоти и плакети.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини