3 °C

Избираме спортист на годината в Кърджали

Община Кърджали изпрати писма до председателите на спортни клубове и директори на училища за излъчване на техни състезатели и ученици, постигнали високи резултати за включване в анкета „Спортист на годината 2011”. Освен традиционната класация по предложение на ръководството на Община Кърджали, тази година се въвежда нова класация, която дава възможност на ученици до 18 -годишна възраст, представили училището и клуба на национално и международно ниво да бъдат наградени за изявите си.

         До 18.11.2011г. в общинска администрация – Кърджали постъпиха 11 предложения от спортни клубове и 12 предложения от директори на училища. Подадените предложения от спортните клубове бяха включени в Анкета за определяне на 10-те най-добри спортисти за 2011 година.

       На 29.11.2011г. се проведе среща с председателите на спортни клубове на територията на Община Кърджали за обсъждане на Регламент за излъчване на Спортист на годината. От поканени 25 клуба на срещата присъстваха 15 председатели и представители на спортни клубове. На срещата се обсъдиха анкетите за определяне на спортистите и учениците, които бяха одобрени като вид и съдържание. Присъстващите на срещата решиха да се създаде работна комисия за изготвяне на регламент  за определяне на Спортист на годината. В работната комисия участваха 10 председатели и представители на спортни клубове и 4 служители на общинска администрация. След дълги дебати, комисията реши:

  • 60% гласуване на председателите на спортни клубове;
  •  10 % тежест от гласуване на членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали;
  •   20 % тежест от гласуване на журналисти от регионалните медии;
  •  10% от онлайн гласуването на сайта на Община Кърджали;

Предложението на комисията беше обсъдено и прието на втора среща със спортните клубове.  От  19 присъстващи на срещата 17 души подкрепиха  предложението – 2-ма бяха против.

         Предоставените анкети на спортните клубове, журналисти и членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали трябва да се предадат в общинска администрация в срок до 09.12.2011г. Анкетата на сайта на общината ще тече от 02.12. до 15.12.2011г., с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас.

         В срок до 20.12.2011г. комисия, включваща председатели и представители на спортни клубове и служители на общинска администрация, ще определи спортистите на годината.

       Встъпилите мотивирани предложения от ръководствата на училищата ще бъдат разгледани от комисията, която ще излъчи класацията на учениците, постигнали най-добри резултати в спорта.

      Церемонията по награждаване на 10-те най-добри спортисти за 2011 година ще се проведе на 21.12.2011г. от 18.00 часа. Отличените спортисти и ученици ще бъдат наградени с грамоти и плакети.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
16 яну 2021
Последни новини