Доган:Мустафа да поеме местния парламент в Кърджали!

Лидерът на ДПС Ахмед Доган се е разпоредил бившият зам.вътрешен министър Раиф Мустафа да поеме поста на председател на местния парламент в Кърджали. Сокола е изпратил специална депеша до ръководството на общинската организация на Движението в Кърджали. Втора депеша е дошла от името на оргсекретаря на партията Рушен Риза. Риза дойде вчера лично в Кърджали за да изслуша по препоръка на Доган спорещите страни в общинската структура. На кмета Хасан Азис е било възложено да предложи становище , което да помери лагерите в партията. Очаква се днес то да бъде обсъдено в някои от почивките по време на заседанието на Централния съвет на ДПС.

Не очаквам темата за председателския пост да влезе в дневния ред на заседанието на Централния съвет, заяви за Кърджали бг вести кметът Хасан Азис. Той каза, че основни претенции към мястото на избрания наскоро за председател Ниязи Шакир имат двама души,единият от които е Раиф Мустафа.

Общински съветници твърдят, че хората които подкрепят предложението на лидера на партията Ахмед Доган за избирането на Мустафа за председател на местния парламент са мнозинство в групата на ДПС. Има опасност да се блокира работата на общинските съветници от Движението, ако не се постигне баланс между интересите на спорещите,твърдят запознати.

 Балансът можел да стане факт, ако се оформят три центъра на властта на партията в общината,твърдят депесери. Това били кметът, председателят на местния парламент и партийния лидер. Днес се очква да се определи човекът, което ще поеме ръководството на общинската партийна организация. Двата спорещи лагера в партията са склонни да подкрепят кмета на село Повет Мухарем Мухарем.Той се счита за консенсусна фигура.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини