Юношите на „Юнак” паднаха от „Родопа”

Юношеският футболен отбор на „Юнак” загуби с 4:5 от връстниците си от „Родопа” в контролна среща, която се изигра на стадиона с изкуствената настилка в Смолян. Срещата бе изпълнена с много единоборства, предимно в средата на терена, а възпитаниците на Ферди Велиев се държаха напълно равностойно на далеч по-класния си съперник, който играе в зона „Пловдив”. С хеттрик за юнаците от Ардино се отличи централният им нападател Озан Муталибов. Мачът между двата отбора се проведе по покана на Георги Чешмеджиев, председател на Областния съвет на БФС в Смолян.

Срещата бе наблюдавана от турския треньор Турхан Гьокбайрак, който започна да работи на доброволни начала в ардинския клуб.

В началото на мача домакините показаха повече опит и още в 5-та минута вече водеха в резултата с 2:0 след голове на Роберт Парев и Здравко Митков. В 20-та минута Денис Пъзвантов направи резултата класически, а десет минути по-късно Станимир Топалов покачи на 4:0. В края на полувремето Ертем Мехмед центрира от корнер към Озан Муталибов, който с глава намали на 4:1.

През втората част треньорските ръководства и на двата отбора направиха множество смени, давайки възможнаст на всички налични футболисти да поиграят в контролата.

Момчетата на треньора Юлиан Хаджиев продължиха да нападат и в 49-ата минута Стефан Саламбашев направи резултата 5:1. Шест минути по-късно Озан Муталибов беше перфектно изведен сам срещу стража на гостите и с точен удар прати топката за втори път в мрежата на „Родопа”. Новото попълнение на „Юнак” Васил Алексиев от Кърджали намали на 5:3  след много хубав удар извън наказателното поле. Крайното 5:4 фиксира Озан Муталибов, засякъл кълбото на задна греда, а до края „юнаците” можеха и да изравнят.

След срещата турският специалист Турхан Гьокбайрак изказа задоволство от контролата, като сподели и желанието си да наложи един сравнително нов стил в играта на отбора, с трайно разиграване на топката и преса в противниковата половина, каза той.


Отборът на Юнак: Красимир Каралийчев, Даниел Чаръкчиев, Реджеб Шакиров (Бюлент Мустафов), Хакан Байрамов (кап.), Антон Чолаков (Шенер Шенол), Бюлент Осман (Драгомир Йорданов), Ерсунер Делимехмедов (Севги Аптикадир), Васил Алексиев, Кристиян Асенов (Толга Хасан), Озан Муталибов, Ертем Мехмед

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини