Съветнически съпруги стават шефки. Лов на пациенти по селата. Преглед на регионалния печат

„Гергана Кючукова оглави ОП „Почивно дело” от първа страница на „Новинар Юг”. Съпругата на съветника от "Коалиция за Хасково" Николай Кючуков, става отново шеф на общинско предприятие, след като предишното и „Общински пазари” бе приватизирано. Досегашната шефка на Почивно дело Янка Ванева, неотдавна подаде оставка, след като близо цяло лято бе в отпуска.

Чакаме новини и за останалите съветнически съпруги.

„Ловът на пациенти почна от Конуш” чело на вестника. Инициативата е пробвана за обобщение с термини от историята: "ГЕРБ пробва социален капитализъм с безплатни лекарски прегледи по селата” в подзаглавие и „социализмът се завръща покрай ГЕРБ” в първото изречение. Социален капитализъм и социализъм все пак НЕ Е едно и също.

Става дума за изнесени прегледи на лекари от хассковската болница по селата от хасковска и други общини от областта. Вчера трима специалисти от Очно и Ушно отделение посетиха Конуш и прегледоха над 200 души, съобщава в обширен репортаж „Новинар”. Цитира и кмета на селото, според когото това е добре дошло за хората, защото те нямали пари за лекарства и прегледи.

„Фермерът Янко Динков: Пишем за зарзавата до министъра, праща ни съветничка краварка” в обширен репортаж от стр. 6. Оплакванията на земеделците, в случая зеленчукопроизводителите, че държавата не ги подпомага достатъчно. Няма никаква субсидия освен за единица обработваема площ-30 лв. В същото време в страната влиза субсидирана стока от ЕС и държавите извън Европейския съюз. На някои местта субсидията достига до стотици евро за декар, а после защо вносната продукция била по евтина от българската. Фермерът недоволства че цените на зеленчуците от години са едни и същи, а неговите разходи се увеличават и той работи на загуба. Не можел да си изхрани семейството. И още: най добре били зърнопроизводителите. Вкарвали в декар 60 лв инвестиция, а субсидията им връщала 30 лв. А от зеленчуци никой не разбирал. Писали на министъра за помощ, той им изпратил съветничка краварка.

Чест и почитание към отрудените хора на полето, макар тези с по 1000 дка да не са точно в тая категория. Господинът е взел толкова декари за да има печалба за себе си, затова нека запази загубите също за себе си. Ако не му е изгодно-да не се занимава със земеделие, но да претендира че ние данъкоплатците, под форма на субсидия трябва да му покриваме загубите, е прекалено.

И не е вярно че цените на зеленчуците не са скочили. Това което удобно се пропуска е че българските плодове и зеленчуци са в пъти по-скъпи и затова не се купуват, иначе много хора ги предпочитат. Старанието на доста бизнесмени в България е да станат милионери ако може за един сезон и затова гонят печалба от 100 %.

Арестуваха младеж за блудство с баба” на крими страницата. 19 годишния ром Асен Асенов от Узунджово се гаврил със 75 годишна баба от селото. Проникнал в дома и в 4 сутринта. Имал много предишни провинения, но не бил осъждан. Що ли вече не се изненадваме.

„Откриха древни скелети и клади край Меричлери” водещо в „Хасковска Марица”. Край Меричлери е българският „град на мъртвите”. Хасковски археолози обаче все още не могат да датират скелетите, нито даже епохата в която са били погребани. Предполага се, че е раннобронзовата.

„Само 1/3 от свободните места в частния сектор”-чело. Пазарът на труда продължава да е свит до минимум. Търсят се най-вече технически специалисти и хора с висше образование. Фирмите се стремят да запазят съществуващият персонал и затова са ограничили наемането на нови хора до минимум. Само 1/3 от свободните работни местта са предложени в частният сектор. Това означава, че останалите са по държавни програми за субсидирана заетост, което не е нормална работа, особено за един млад човек.

„2.6 млн.лв задължения потапят Любимец”. След три мандата управление на БСП, дълговете на Любимец са 50 % от годишния бюджет на общината. За последната година той е бил 5 млн. лв.

Това е все едно на 500 лв заплата, 260 лв да ви е вноската към банката . На всички езици това е фалит, но когато медиите алармираха преди година за дереджето в Любимец, бяха заклеймени, че подклаждат паника. Е, сега паниката е за новия кмет Анастас Анастасов.

„Пенсионери се редят на опашка за доктор в Конуш”-обширен репортаж със снимки от стр 4.

На страница 6-та: „Шоковото вдигане на пенсионната възраст е противоконституционно” Думите са на бившия конситтуционен съдия Георги Марков.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини