27 години СОУ "П.Р.Славейков"

Под знака на ученическото самоуправление премина 17 ноември, денят в който СОУ „П.Р.Славейков” отпразнува 27 години от създаването си.
Събитията около празника на училището започнаха още в началото на седмицата, а достигнаха своя апогей на 16 ноември вечерта с празничното шоу в Дома на културата, организирано изцяло от Ученическия парламент. Самодейците от гимназиалния курс на обучение бяха спретнали професионален сценарий и с щурата си актьорска игра създадоха перфектен спектакъл под надслов „Вечер на контрастите”. Поздравителни адреси и кошници с цветя славейковци получиха от областния управител Иванка Таушанова, от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, от началника на РИО Гроздан Колев и др. Специален поздрав за тях бе постановката „Изворът на белоногата”, представена от театралната трупа на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров”.
Самият 17 ноември бе под знака на ученическото самоуправление. Честта да седне на директорския стол за трети пореден път се падна на председателката на Ученическия парламент, Симона Димитрова. Училището получи и подарък. Този път картина на древното тракийско селище Перперикон дело на учителя по изобразително изкуство Георги Шишков.
Сред многобройните прояви, провеждани през цялата седмица в чест на годишнината, се открояват двата големи концерта в Актовата зала на училището. Единият бе под надслов „Славейков” има таланти”. Концертът бе с конкурсен характер и най-добрите получиха награди. По същото време се проведе награждаването и на победителите от изложбата на графити, поставена в Актовата зала.
Вторият концерт бе организиран от клуб „Музика без граници” с ръководител Мария Загорова по проект „Училището – тук можем заедно да учим, да мечтаем и да се забавляваме”, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”. Той се проведе под надслов „Микрофонът е Ваш” и представи таланти от всички възрастови групи. Фотоизложба откриха в деня на самоуправлението участниците в проект „Повече спорт за по-добро здраве” по програма Коменски. Наскоро завърналите се от проектна среща в Германия ученици представиха пред „директорката” Симона Димитрова и нейния екип своето пътуване, самия проект и разказаха за преживяванията си.
Друга изложба в коридора на първокласниците представи творбите на най-добрите художници в „Славейков” в различните възрастови групи.
Следобедът на патронния празник бе посветен на най-малките. Всички ученици от І и ІІ клас изпълниха двора на най-голямото училище, за да участват в предварително подготвените за тях спортни игри, състезания и весели преживявания.
За да завърши празничните дни послучай патронния празник на училището, колективът на СОУ „П. Р. Славейков” ще прекара уикенда в необичайна обстановка сред природата, където ще проведе традиционния си тиймбилдинг.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини