Ботевци отново сред първенците по английски език

Ботевци се класираха трети на Националната викторина по английски език в Хасково. Конкурсът "Образование на бъдещето" се състоя за девета поредна година, организиран от фондация ДАРБИ и Консултантска къща за образование в чужбина ДАРБИ. Викторината се провежда в девет български града като целта й е млади хора от различни кътчета на страната да се срещнат помежду си, да премерят езиковите си знания, да научат повече за образователните системи по света и да развият презентационни, комуникативни и интердисциплинарни умения.

В Младежкия център в. Хасково призовото място, освен ГПЧЕ "Христо Ботев", си оспорваха още 4 гимназии от региона – ПМГ "Акад. Боян Петканчин" и ГПЧЕ "Иван Богоров" от Хасково, ПМГ "Иван Вазов" от Димитровград и ПГССИ "Христо Ботев" от Свиленград.

Маринела Колева, Мелиса Ходжа, Нежля Юсуф, Стефан Йоргов и Мюмюн Исмаил от 10 английска втора паралелка успяха да се преборят за третото място. Сега се очакват резултата от презентациите през януари, тъй като нашите бяха отличени като най-добрите. Победителите получават едномесечен курс по английски език в Лондон, посещение в Холандия и предимство при кандидатстване във висше училище.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини