Концерт за байрама зарадва ардинци

Читалище „Родопска искра” зарадва ардинци с концерт по повод предстоящия мюсюлмански празник Курбан байрам. Местната публика се наслади на изпълненията на солистите и самодейните състави от духовното средище. Най-бурните ааплодисменти бяха за 17-годишната Леман Шенол от Бял извор, която изпя турски народни песни и с таланта си показа, че в бъдеще ще стане известна певица.
Публиката беше възхитена и от изпълненията на председателя на читалищното настоятелство Юксел Исмаил на турски песни със съпровод на оркестър. С много аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на групата за родопски фолклор “Родопчанка” с художествен ръководител Ергюн Мюмюнов.

В концертната програма се включиха още самобитният поет и композитор Али Емин от близкото село Ябълковец, както и талантливият музикант Айдоан Садула от Долно Прахово.

Сред зрителите на културното събитие присъстваха новоизбраният кмет на община Ардино Ресми Мурад, заместниците му Неджми Ходжов, Изет Шабан и Наско Кичуков. Тук бяха и новоизбраните общински съветници Сезгин Байрамов, Алпер Сами и Месут Хайрулов.

Ресми Мурад поздрави мюсюлманите с предстоящия празник, който започва на 6 ноември. Той  пожела много здраве, късмет, берекет и пълни трапези във всички домове. Ресми Мурад благодари за подкрепата на съгражданите си за кандидатите от ДПС за кмет на община и листата за общински съветници по време на местните избори на 23 октомври. Вие подкрепихте кандидатите от ДПС за по-доброто бъдеще на Ардино. Убеден съм, че заедно ще постигнем доброто, каза Ресми Мурад.


Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини