Ахмед се отрече от Доган. БСП се цепи следизборно. Преглед на регионалния печат

Ахмед се отрече от Доган, атрактивното заглавие е водещо на първа страница в „Новинар юг”. Земеделецът от стамболовското село Голям извор Ахмед Ахмед се отрече от лидера на доганистите и посочи адаша си Ахмед Доган като виновник за тежкото положение на тютюнопроизводителите в България. Човекът сравнява доходите на местните с тези в Гърция и субсидиите, които комшиите получават.

Кметът на Добрич глобен 500 лева за пищов на вота, заглавие над главата на вестника. Марин Маринов забравил да се разоръжи, преди да влезе да гласува на първия тур. Той бе преизбран за пореден път за кмет на селото.

И Стамболово с е-община, акцент от втора страница. Това става по проект, финансиран от ЕС с 364 840 лева. Така жителите на общината могат да получават административни услуги, без да се налага да влизат в сградата на администрацията.

Димитровград спечели проект за 384 098 лева, водещо заглавие на 2 страница. Той е за ученици със специални образователни потребности и обхваща 9 училища.

Най-възрастният съветник – учител на половин Хасково, заглавие на 6 страница. Темата е новият общински съвет, който днес се събира за първи път. Най-възрастният съветник е 80-годишният Илия Илиев, който ще председателства и първата сесия, а най-младият – 29-годишната Евгения Ангелова.

По бутилка червено в „Неохим” за юбилея, акцент от 12 страница. Бутилка класно вино, стилна чаша и работен календар получил всеки служител на фирмата по повод 60-тата годишнина от създаването на предприятието.

БСП се цепи следизборно, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. Повод за твърдението е призивът на избраната за общински съветник от листата на столетницата Смиляна Нитова на втория тур червените симпатизанти да подкрепят Георги Иванов. Още тогава се чуха възмутени гласове от редиците на социалистите, а предположението е, че Нитова ще гласува в новия ОбС с групата на кмета.

Военни гърмят между крави и кози на метри от къщи, водещо заглавие със снимка на първа страница. Вчера униформените гърмели край „Сивата вода”, а край тях пасели стада с крави и кози.

24 от ПМГ с награди от „Черноризец Храбър”, друго заглавие от 2-ра. Вчера участниците в математическото състезание получиха наградите си за отлични резултати.

До седмица ХАС казва касира ли вота за съветници, водещо на 3 страница. Вчера бе съдебното заседание, на което се разгледа жалбата на „Екогласност” и „Атака” за касиране на избора за общински съветници.

Некадърно положени тактилни ивици пращат слепи в дървета и стълбове, темата на 5 страница. Става дума за новите тротоарни плочки по бул. „Съединение”, които се правят по проекта за 10 млн. Според експерти тактилните ивици – релефи, предназначни за ориентир на незрящи, което бе и целта на проекта, водят право в стълбове и дървета. Според тях в случая се отчита дейност, за да се вземат парите. Проблемът обаче може да дойде, ако ЕС откаже да плати.

Петра Недялкова с две световни купи от Торино, акцент от 8 страница. Танцьорката от хасковския балет „Тангра” впечатли журито на олимпиадата в Торино, Италия.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини